Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 12 december 2008

Folkfestival Dranouter 2009 - 4AD uit Diksmuide is Club In Residence

Tijdens het Folkfestival Dranouter op 7-8-9 augustus 2009 zal Muziekclub 4AD uit Diksmuide als 'Club in Residence' te gast zijn. Met De Kift en Iva Bittová worden meteen de eerste namen die volgen uit deze unieke samenwerking bekendgemaakt.
Zowel 4AD in Diksmuide als het Folkfestival Dranouter zijn sterkhouders binnen hun muzikale spectrum. 4AD programmeert bands die raakvlakken hebben met, al dan niet hedendaagse, folk, en dit los van de meest bizarre voorvoegsels die men er opkleeft. Soms in een akoestische versie, mogelijk ook een folkband met krijsende violen die nog onder een andere noemer kan worden geplaatst. Komt daarbij dat het festival, net als 4AD, niet vies is van het opzoeken van ruime 'folk', 'world', 'avant-garde' en dergelijke grensoverschrijdende, niet te definiëren, genres. De enige grens die 4AD kent is deze om te doorbreken.
Dranouter is dan ook trots om 4AD als eerste club in residentie te mogen verwelkomen. Op vrijdag 7 augustus 2009 programmeren 4AD en Dranouter samen de Flamundo tent op het folkfesival. De Kift, net als 4AD 20 jaar jong, was de eerste naam die viel binnen de samenwerking. Deze geheel aparte volkspunkfanfare uit Nederland stond dan ook met elk uitgebracht album, 7 tot op heden, op het 4AD podium. De 2e naam is die van de Tsjechische violiste Iva Bittová, die in 2002 een memorabel concert verzorgde in 4AD en tot op heden haar gelijke niet kent in de pop-, rock- en avantgardewereld. De komende maanden wordt de samenwerking verder uitgewerkt.
Voor verdere info en updates verwijzen we jullie graag naar de sites van 4AD en van Folkfestival Dranouter. Alle, maar dan ook écht bijna alle info over festivals in België vind je op Festivalnoise.
Links:
4AD
Folkfestival Dranouter
Festivalnoise

Klik hier en join de Indiestyle group op Facebook

Geen opmerkingen: