Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 23 oktober 2008

Verslag Men Among Animals en Team William in Stuk op 22 oktober

Team William was blij dat we al zo vroeg zo talrijk waren, en dat zelfs in het appelseizoen. Kan een groep die je voor de 5de keer in 5 maanden aan het werk ziet je nog verrassen? Absoluut. Door na het concert te vertellen dat de zanger zich zo ziek voelde dat optreden bijna onmogelijk was, terwijl je dit als toeschouwer in de verste verte niet in de gaten had. De 2 mensen die me vergezelden, en Team William nog nooit live hadden gezien, waren alvast onder de indruk van wat de jongens brachten. Ik ook, voor de zoveelste keer al. Mijn hoofd eraf als "London Lo Fi" niet vroeg of laat op 1 staat in De Afrekening. Het meest waren we onder de indruk van "Sarah", zeker in het 2de deel met een immens mooie bridge en dito tempowisseling. Niet vergeten dat je nog altijd kunt stemmen voor Team William. Wil jij dat deze jongens Road To Fame winnen op TMF? Stuur dan voor eind oktober 2008 1 of meerdere keren FAME 3 naar 3373. Dit is niet gratis. Meer info via de links hieronder.
Goddeau, een muzieksite die met deze mooie avond in Stuk zijn 7de verjaardag vierde, introduceerde Men Among Animals een tijd geleden in België. Voorwaar een goede daad. Een gratis vat of een taart kregen we niet te zien, de kers die daar meestal op hoort wel. Geen feestje zonder ballonnen en vreugdedansjes, en ook deze waren veelvuldig aanwezig in Stuk. Met nummers als "Slow Years", eerder uptempo, en "Other Ways", funky, maar dan wel op een eigen manier, deden deze Denen waar ze goed in zijn. Zo lieten ze er weinig twijfel over bestaan waarom precies zij de eer kregen om op dit feest te spelen. Met een cover van de Talking Heads klassieker "Psycho Killer" gaven Men Among Animals al een beetje aan waar ze een deel van de mosterd vandaan gehaald hebben. Verder hoorden we gelijkenissen met dansbare indie van de jaren 90 tot nu, gaande van Pulp tot Mgmt en Vampire Weekend. Beetje anticlimax was het wel dat een zichtbaar tevreden publiek na het laatste nummer te bedeesd was om op bisnummers te roepen. Typisch Belgisch? Eigenlijk niet. Geen idee dus hoe het wél kwam. Maar gelukkig is het blijkbaar typisch Deens om toch terug te komen en die bis te spelen die op je setlist staat, ook als het gejuich in de zaal al is uitgestorven.
2 mooie bands, 2 fijne optredens, paar pintjes, paar cola's, en een zaal met een ideale akoestiek. Wat wil je nog meer? Wacht niet op het antwoord, dit is een retorische vraag. We verwijzen je in elk geval met plezier naar de kalender op de site van Stuk voor meer voer voor geslaagde avonden.
Links:
Men Among Animals MySpace
Team William MySpace
Stuk
Road To Fame

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: