Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 27 september 2008

Satellite State EP - een satellietstaat van Snow Patrol en Coldplay die klaar is voor meer

Satellite State neemt deel aan de Engelse wedstrijd unsignedAct. Ze hebben geen contract, maar wel al een EP, die ze zelf uitbrachten. Op de Satellite State EP krijg je 4 nummers die, door de stem van zanger Gary Nicks, onvermijdelijk aan Snow Patrol doen denken. Niet echt een handicap, zoiets, eerder een troef. Ook de opbouw van de nummers refereert aan liedjes als "Chasing Cars", maar ook groepen als Coldplay en Keane zijn nooit ver weg.
De eerste 3 nummers klinken goed, zonder de schaduw van de geciteerde voorbeelden te kunnen verlaten. Het laatste liedje, "One Small Step", verdient daarentegen een plaats in de premier league van de Britse popmuziek. Van bij de eerste toon klinken gitaar, bas en drums verrukkelijk en eens de zang, die in deze song een meer eigen identiteit heeft, invalt is genieten de enige mogelijke optie. Als Satellite State een paar andere parels van dit kaliber kan schrijven gaan we nog heel veel over deze groep horen.
Je zult de EP waarschijnlijk in geen enkele Belgische of Nederlandse winkel kunnen kopen. Op Myspace vind je gelukkig een groot aantal links waar je de Satellite State EP kunt vinden, als download of op CD, aan jou de keuze. Je kunt er momenteel trouwens alle nummers beluisteren en je eigen mening vormen, een miskoop is dus volledig uitgesloten.
Ons oordeel: 3.5/5
Links:
Satellite State MySpace
Satellite State officiƫle site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: