Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

maandag 29 september 2008

The Mummers - Tale To Tell (Part One), sprookjes voor jonge en minder jonge genieters

Ik zette "Tale To Tell (Part One)" van The Mummers op en vertelde mijn dochters dat dit de muziek is die ze draaiden op het bal waar Assepoester het hart van de prins veroverde. Ze geloofden me onmiddellijk.
Laat dit je vooral niet verbazen. Opener "Wonderland" vertelt het verhaal van een meisje dat in gedachten een eigen fantasiewereldje creëert en ervan droomt om naar een andere wereld te reizen. The Mummers, met een hoofdrol voor zangeres Raissa, slagen er schijnbaar zonder moeite in om de beoogde sfeer naadloos neer te zetten. Doorheen het volledige album blijven we ondergedompeld in een landschap dat zich uitstrekt tussen betovering en werkelijkheid. We hebben het hier niet over doordeweekse indie, maar over een kasteel in de wolken waar groepen als My Life Story, Belle & Sebastian en The Divine Comedy worden aangevuurd door een sprookjesfiguur met een stem à la Björk.
Met al wie denkt dat zoiets alleen maar heel veel moois kan opleveren zijn we het volledig eens. De CD verscheen in augustus op Big Bass Drum Records, een label dat niet echt promotie krijgt in België en Nederland. Toen we The Mummers leerden kennen via MySpace, stuurden we Raissa een dolenthousiast bericht en gelukkig was ze zo lief om ons "Tale To tell (Part One)" te bezorgen voor een review. Nu maar hopen dat we de bende - in totaal werkten er meer dan 20 mensen mee aan de CD - binnenkort ook op onze podia kunnen bewonderen. Een voorsmaakje vind je op MySpace. Op de officiële site van The Mummers vind je een aantal links naar winkels waar je het album online kunt bestellen.
Ons oordeel: 4/5
Links:
The Mummers MySpace
The Mummers officiële site
Gratis mp3 March Of The Dawn

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: