Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 26 september 2008

Le Guess Who? 2008 in Utrecht tussen 27 en 30 november met Dragons Of Zynth, Beach House en veel meer

Vanaf aanstaande zaterdag 27 september begint de voorverkoop voor de passepartout kaarten van Le Guess Who? 2008. Het festival belicht de meest vernieuwende, vooruitstrevende en creatieve muziekscenes en bijbehorende kunstvormen. Dit jaar is Le Guess Who? uitgebreid in dagen en locaties: van donderdag 27 november tot en met zondag 30 november in Tivoli, Tivoli de Helling en Ekko. Een passepartout kost maar 20,- euro.
Net als vorig jaar ligt de grote focus van het festival op de uiterst creatieve Canadese scene, maar uitstapjes naar buurland VS worden niet geschuwd. ‘Vanuit onze kennis en ervaring weten we welke bands muzikale kwaliteit in zich hebben. Een van de acts van vorig jaar, Black Mountain bijvoorbeeld, speelde afgelopen zomer op de grote festivals als Roskilde, Lowlands en Glastonbury’, vertelt Johan Gijsen. Hij is hoofd programma bij Tivoli en is samen met zijn compagnon Bob van Heur (Distorted Channel) initiator en programmeur van het festival. ‘Le Guess Who? staat in de voorste linie van de muziekindustrie, zegt Gijsen’ Hoe dat zich uit? ‘Vorig jaar, tijdens de eerste editie, vertrok de band Miracle Fortress met een platencontract bij Rough Trade, gevolgd door een succesvolle Europese tour. Om nog maar een voorbeeld te geven.
De eerste namen voor het festivalprogramma zijn o.a. Hrsta, Fred Eaglesmith, Katie Stelmanis, Cryptosy, Beneath the Massacre, Dragons of Zynth, Beach House, Jana Hunter, Think about Life, Land of Talk, torngat, Elfin Saddle, The Mole, Fairmont, Pantone, Hrsta & een expositie door Jack Dylan. Dit zal de komende tijd nog aangevuld worden met nog enkele zeer bijzondere namen.
Le Guess Who? 2008 Wordt mede mogelijk gemaakt door: Stadspromotie Utrecht, VSB Fonds, Gonzo Circus, Tivoli, Distorted Channel, Plato, Subbacultcha, Ekko, Pop Montreal, Bar Weinig.
Links:
Tivoli
Ekko

Win 2 * 2 Passepartoutkaarten voor Le Guess Who? 2008 in Utrecht tussen 27 en 30 november. Klik hier.

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

1 opmerking:

Rotown zei

Dragons of Zynth staat tevens in Rotown op donderdag 27 november.