Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

maandag 29 september 2008

Iglu & Hartly, Yuko, You Raskal You en Simplesongs toegevoegd aan kalender van Trix

We schreven enkele weken geleden voor het eerst over Iglu & Hartly, een groep Amerikanen die ons toen is voorgesteld als een hete hype voor de nabije toekomst. Eerlijk gezegd weten we niet wat we van deze bonte bende moeten denken. Kitscherig zijn ze zeker, maar zijn ze verwerpelijk of juist geniaal? We vrezen een beetje voor het eerste, maar dat ze effectief 1 van de grote sensaties van 2009 zullen worden, daar zijn we bijna zeker van. NME gaf hun album een 2/10, maar ze staan met "In This City" wel al enkele weken in de toonaangevende Arriba!-lijst van Humo. Als zelfs onze favoriete journalisten elkaar tegenspreken, sta ons dan toe dat we zelf nog even twijfelen. Nadat Paradiso en Rotown deze groep al op de Nederlandse concertkalenders zetten, doet Trix nu hetzelfde voor Belgiƫ. Iglu & Hartly zijn op 15 december te gast in Antwerpen. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de site van de zaal.
Trix heeft er een mooie traditie van gemaakt om beloftevolle Belgische artiesten het voorprogramma te laten verzorgen van de internationale podiumgasten. Nu zaterdag 4 oktober mag Simplesongs de zaal opwarmen voor Get Well Soon. Ken Veerman heeft een groep muzikanten rond zich verzameld. Wie zijn shows vroeger ondanks de afwisseling van gitaar, loop station en toetsen soms te kaal vond krijgt nu mogelijk iets totaal anders te zien. Solo was hij sowieso al goed genoeg voor een plaats in de halve finale van Humo's Rock Rally.
Yuko stelde dit weekend trots een full CD voor in Minnemeers te Gent en mag op 18 oktober in Trix openen voor M83. Van een mooie combinatie gesproken. Beide bands houden van zweverige klanktapijten, en hoewel Yuko het rustiger houdt dan hun Franse collega's zal de groep ongetwijfeld in de smaak vallen bij het Antwerpse publiek.
You Raskal You is 1 van de Belgische groepen die ik nog iets meer in het oog houd dan vele anderen. Hun liedje "The Year I Bleached My Hair" is een tijdlang mijn profile song geweest op MySpace. Op donderdag 6 november spelen ze in het voorprogramma van Le Loup, als opener voor wat een adembenemende avond belooft te worden.
Links:
Iglu & Hartly MySpace
Simplesongs MySpace
Yuko MySpace
You Raskal You MySpace
Trix MySpace
Trix website

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: