Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

maandag 29 september 2008

AB - nieuwe website online sinds vandaag, een Vespa en andere prijzen te winnen

Het gaat snel in de wereld van het internet, en dus kreeg de website van de AB, goed voor 60% van de ticketverkoop, een nieuw jasje. Of kleedje, kies zelf maar. De nieuwe site blijft natuurlijk de plaats bij uitstek om op een eenvoudige manier van in je luie zetel een ticket te kopen. Daar verandert niets aan. Toch zijn er enkele nieuwigheden en verbeteringen die in het oog springen.
Het succes van MySpace, Facebook en andere social networking sites is ook de mensen binnen de muziekwereld niet ontgaan. Op sites van festivals als Lowlands en Pukkelpop vond je al een community waar je andere gelijkgestemde festivalgangers kon ontwaren en op voorhand met hen afspreken. Ook op de pagina's van de Ancienne Belgique zul je gemakkelijk mensen kunnen leren kennen met dezelfde muzieksmaak als jij. Je zult ook kunnen matchen met vrienden en zien welke concerten zij bijwonen of bezocht hebben.
De concertkalender kreeg ook een nieuw gezicht. Niet alleen staan er nu foto's van de artiesten naast de datum van hun optreden, als je inlogt zal de site je, aan de hand van je surfgedrag, zelf concerten suggereren. Er komt een voor, tijdens en na-gedeelte voor vele concerten. Van elke artiest die ooit optrad in de AB vind je vanaf nu een spoor terug. Op de dag van een concert zul je voortaan vanaf 12 uur 's middags de timings kunnen checken. Achteraf vind je verslagen, foto's, en eventueel filmbeelden. Dat laatste gebeurt via ABtv, dat ook een veel centralere plaats krijgt op de AB website.
Het is niet de bedoeling dat wij alle nieuwigheden in een ellenlange lijst opsommen, maar hopelijk ben je nu wel nieuwsgierig genoeg om een kijkje te gaan nemen. Zoniet kan het misschien wel helpen als we zeggen dat je een Vespa en een pak andere mooie prijzen kunt winnen. Toch maar eens een bezoekje brengen dus.
Links:
De nieuwe AB website

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: