Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 1 augustus 2008

Peter Broderick - Home, soloalbum voorzien voor 20 oktober

"Home" is het 1ste album dat Peter Broderick heeft opgenomen voor Bella Union Records. Deze 21-jarige muzikant en componist uit Portland heeft op heel jonge leeftijd al samengespeeld met een pak andere artiesten. Een jaar geleden kreeg hij een aanbod van Efterklang uit Denemarken om naar Kopenhagen te verhuizen en met de groep te gaan toeren. Hij nam de uitnodiging met open armen aan en is nu al een heel jaar op de baan met Efterklang. Toch vond hij ondertussen ook nog de tijd om solo een mini-album met pianomuziek op te nemen en uit te brengen.
En binnenkort krijgen we dus "Home". Op MySpace kunnen we nu al 2 liedjes van die CD beluisteren. Jammer dat er in die player geen repeat-knop zit. Wat we horen zijn akoestische parels, met gitaargetokkel dat uitblinkt door zijn verfijnde eenvoud. De stem van Broderick kun je beschrijven als een blauwe hemel zonder 1 wolkje. Nog niet veel gezien deze zomer, inderdaad, en zo'n stem hoor je ook niet elke dag. De zomer mag nog lang duren en heel warm zijn, maar stiekem kijken we ook al een beetje uit naar 20 oktober. Zonder uitstel ligt de plaat op die dag in de winkels. Het zou ons niet verbazen als "Home" het even goed zal doen als de laatste albums van pakweg Beirut, Fleet Foxes en Bon Iver.
Links:
Peter Broderick MySpace
Peter Broderick Flickr

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: