Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 20 augustus 2008

Oasis - The Shock Of The Lightning, gepikt van In And Out van The Vogues uit Brussel?

De Brusselse jongens van The Vogues wisten niet wat hen overkwam toen ze "The Shock Of The Lightning" van Oasis op de radio hoorden. Het nummer van de nieuwe EP van de Britten doet The Vogues enorm hard denken aan "In And Out". Dit liedje namen zij zelf op in december 2006. Het staat al meer dan een jaar op de MySpace van The Vogues, en stond in november 2007 ook op de compilatie "StartingPop vol.3", verdeeld door Bang!. Een oordeel in deze zaak moet je van ons niet verwachten, maar wat je er ook van vindt, het is in elk geval interessant om beide songs eens achter elkaar te beluisteren. Geen slecht groepje trouwens, The Vogues.
Links:
The Vogues MySpace
The Shock Of The Lightning

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

3 opmerkingen:

ELSE zei

ha! De gitaarriff is idd. vergelijkbaar, maar verder hoor ik weinig overeenkomsten. Ze zouden trouwens niet bepaald de eersten zijn om oasis van plagiaat te beschuldigen..

Anoniem zei

tsja de riff loopt aardig gelijk, en door de maat van de basedrum lijkt het dan wel hezelfde....powerchord analyses op deze akkoorden zullen vast wel meer nummers naar voren halen...hier houden we toch van?? ;-)

Anoniem zei

And exactly the same Wurlitzer or Fender Rhodes Piano behind the riff!