Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 27 augustus 2008

Lixi, The Future Dead, The Curvy Cuties Fanclub, KSPR, Naked With You en Winchester in de finale van De Beloften op 13 september

113 demo's heeft de jury van de Gentse muziekwedstrijd De Beloften moeten beluisteren, om daaruit 6 finalisten te selecteren. De finale gaat op 13 september vanaf 16 uur door in Gent op het Spaanskasteelplein. Nieuwsgierig als we zijn, gingen we alvast even op MySpace rondneuzen om te zien welk vlees we in de kuip hebben.
- Lixi komt uit Brugge, een stad die op muzikaal vlak nauwe banden lijkt te hebben met Ijsland, op het eerste gehoor. We horen rustige en dromerige klanken, gedomineerd door elektronica. Kan heel mooi of heel saai worden, we hopen het eerste.
- The Future Dead geeft slechts 1 nummer van 85 seconden prijs, en dat is jammer. We horen de schaduw van Team William. Niet verwonderlijk, FFA hielp bij de opnames. Dit smaakt naar meer, veel meer.
- The Curvy Cuties Fanclub moet je alvast niet meer leren hoe ze een goede groepsnaam moeten kiezen. Qua muziek hebben ze iets van The Black Box Revelation en Kings Of Leon, maar ook nog van een beginnend groepje dat het potentieel nog niet helemaal tot uiting laat komen.
- KSPR klinkt betoverend in "Waiting" en schenkt ons ook in de andere nummers akoestisch genot van de bovenste plank. Dit is Tunng zonder de elektronica. Kings Of Convenience zijn ook nooit ver weg.
- Naked With You bewijst in "Baby I'm Sorry" dat ze kunnen swingen en rocken tegelijk, net als bijvoorbeeld The Gossip. In "Allways (sic) Be A Boy" waart de geest van Blood Red Shoes rond. De andere nummers kunnen ons voorlopig wat minder bekoren.
- Winchester noemt een trits Engelse groepen als invloed, maar ik hoor hier vooral gelijkenissen met een Belgische groep, A Brand. Winchester doet het met minder gitaren. Als ze het echter met evenveel branie kunnen, zijn dit te duchten kandidaten voor goud.
Links:
De Beloften officiƫle site
De Beloften MySpace
Lixi MySpace
The Future Dead MySpace
The Curvy Cuties Fanclub MySpace
KSPR MySpace
Naked With You MySpace
Winchester MySpace

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

1 opmerking:

Wouter zei

Correctie, wij noemen vooral een trits BELGISCHE groepen als invloed, muzikale chauvinisten als we zijn :-)

(en A Brand mag daar idd gerust bij, vooral qua live feestje op het podium bewonderen we die mannen wel)

Groetjes,

W. van Winchester