Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 31 augustus 2008

The Ax In The Oak van Ben Weaver - Binnen zonder hakken

"The Ax In The Oak" van Ben Weaver is een CD van hoogtes en vlaktes, maar zonder laagtes. Opener "White Snow" bekoort, maar met mate. Dat kan ook komen door het hoge niveau van het volgende nummer. "Red Red Fox" bevat akoestische gitaren, wat viool, een vleugje elektronica, wat, overgoten door de diepe maar zachte stem van Ben Weaver, genoeg is voor een nummer dat heel lang blijft hangen. Andere uitschieters zijn "Anything With Words" en "Dead Bird". Eind goed, al goed. Als deze spreuk steek houdt tillen de laatste 3 nummers "Hey Ray", "Out Behind The House" en "History Of Weather" de plaat naar een slot om van te dromen.
Journalisten vergelijken Ben Weaver tot in den treure met mensen als Nick Cave en Tom Waits. Deze etiketten zal hij ook met deze CD niet verliezen. Als ik hem was zou ik het me niet te hard aantrekken, er bestaan ergere dingen. Leonard Cohen is ook nooit ver weg. Dankzij de elektronica doet hij me op deze plaat ook regelmatig aan Tunng denken.
Het hoeft niet, maar het is altijd mooi meegenomen, als naast de muziek ook de teksten van een hoog niveau zijn. In dat opzicht doet Ben Weaver meer dan zijn duit in het zakje, de man is een echte poëet. Een mooi totaalpakket dus, deze CD.
Ons oordeel: 3.5/5
Ben Weaver live zien kan op volgende datums en plaatsen:
01okt Beursschouwburg, Brussel
02okt Patronaat, Haarlem
03okt Paard Van Troje, Den Haag
Voor tickets en andere info verwijzen we jullie graag naar de sites van de zalen.
Links:
Ben Weaver MySpace
Ben Weaver officiële site
Beursschouwburg
Patronaat
Paard

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: