Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 2 juli 2008

Shameboy - Heartcore, geen woorden, maar beats

"Heartcore" van Shameboy ligt al even in de winkels. We hebben gewacht op een goede gelegenheid om de CD te bespreken. Zoals een optreden op Rock Werchter en iets meer dan 10 andere festivals bijvoorbeeld? Juist, dus here we go.
Shameboy toont op hun meest recente CD dat ze zowel uit de voeten kunnen met invloeden uit de hedendaagse scène, die ze zelf mee kleur geven, als met de nalatenschap van grootheden uit de Belgische Electronic Body Music als The Neon Judgement en Front 242. De nummers hebben enkele luisterbeurten nodig om zich onderling van elkaar te onderscheiden. Eens je de finesses van de verschillende stukken onder de knie hebt, merk je dat er zowel typische, rockerige liveknallers opstaan als nummers die ook in meer traditionele clubs moeten kunnen aanslaan. We hebben voorlopig wel geen klepper als "Rechoque" kunnen ontwaren op "Heartcore".
De cultstatus van Shameboy heeft vooralsnog niet voor hoge verkoopscijfers kunnen zorgen. Om een echt groot publiek te bereiken zou het kunnen helpen om af en toe wat sloganeske lyrics toe te voegen. Digitalism zou misschien niet staan waar ze nu staan als ze het herkenbare en eindeloos repetitief afgedreunde "F.I.R.E.I.N.C.A.I.R.O." van The Cure niet hadden geleend. Zeker is wel dat Shameboy live steeds weer een hele massa door het dolle heen brengt en vele jonge Belgische elektrogoden tot voorbeeld strekt. Daar mogen we hen zeer dankbaar voor zijn.
Links:
Shameboy MySpace
Shameboy officiële site

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: