Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 9 juli 2008

Neva Dinova - You May Already Be Dreaming, allesbehalve slaapverwekkend

"You May Already Be Dreaming" van Neva Dinova ligt al in de winkels sinds begin april. Sommigen zullen deze review bestempelen als vijgen na Pasen. Wie vindt dat een CD langer dan 3 maanden meekan mag alvast verderlezen.
Van iemand die veel samenwerkt met Bright Eyes mag je zelf ook mooie muziek verwachten. Jake Bellows en zijn groep Neva Dinova stellen op dit album alvast niet teleur. "You May Already Be Dreaming" is hun 3de CD in totaal, en hun 1ste voor Saddle Creek. 14 nummers lang verkent Neva Dinova op een erg boeiende manier de grenzen tussen americana en indie. Ondertussen schrikt de groep er niet van terug om voortdurend te flirten met andere genres als folk en slowcore. Neva Dinova maakt ook andere uitstapjes. "What You Want" zou passen op een album van The Pigeon Detectives. als je er de gepaste stem bijdenkt. "A Man And His Dream" is familie van "No Surprises" van Radiohead. Het 2de deel van het nummer "Apocalypse" zou zelfs zowaar pure Spiritualized kunnen zijn.
Wie een enorme rothekel heeft aan americana laat deze CD best links liggen. Fans van het genre die niet vies zijn van een vermenging van stijlen hebben "You May Already Be Dreaming" misschien al in huis. Zoniet noemen we dit een tip om het vele binnenzitten tijdens deze natte zomerdagen een beetje aangenamer te maken. Zeker beluisteren bij je volgende bezoek aan de platenwinkel.
Ons oordeel: 3/5
Link:
Neva Dinova MySpace

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: