Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zondag 27 juli 2008

Just In Case We'll Never Meet Again van Klimt 1918 - We hopen in elk geval van wel

Eind januari was Gek Van Muziek 1 van de eerste blogs ter wereld die de nieuwe CD van het Italiaanse Klimt 1918 aankondigde. De release van "Just In Case We'll Never Meet Again" was gepland voor april, maar om verschillende redenen lag het album pas ongeveer een maand geleden in de winkels. Hoog tijd voor een review, vonden we.
We gaan er geen doekjes om winden: we zoeken koortsachtig naar een manier om deze CD uit onze iPod en CD-speler weg te krijgen. Tevergeefs. De muziek op "Just In Case We'll Never Meet Again" is zo onweerstaanbaar dat een onbekende macht, sterker dan onszelf, ons er steeds van overtuigt om ze nog eens en nog eens en nog eens op te zetten. We horen vaak een mix van 2 van onze favoriete bands: Editors in de melodieën en het tempo, My Bloody Valentine in de achtergrondgeluiden. Klimt 1918 heeft blijkbaar een metalverleden. Veel muziekkenners delen de groep nu in bij de post-rock. Ik weet niet welk soort muziek ze tegenwoordig bij De Post beluisteren, maar ik vermoed niet dat deze Italianen er dikwijls door de speakers schallen. Zelf vind ik Klimt 1918 een te hoog strofe-refreingehalte hebben om hun muziek post-rock te noemen. Ze gebruiken misschien vaak shoegaze-pedalen, maar liefhebbers van klassieke gitaar-indie zullen zeker kunnen genieten van de vaak poppy melodieën en moeten de groep dus zeker een kans geven.
Mijn absolute favoriet is "Suspense Music", een nummer dat regelrecht door 1 deur kan met "Fingers In The Factory" van Editors en dus eigenlijk gewoon grijs gedraaid zou moeten worden op StuBru. Dit is ook een groep die op het programma van Pukkelpop en Lowlands had moeten staan, al ziet de affiche van beide festivals er gewoon al heel goed uit, uiteraard.
De ondertitel van "Just In Case We'll Never Meet Again" is "Soundtrack For The Cassette Generation". Op deze CD combineert Klimt 1918 het beste van genres als New Wave, post-rock, post-punk, indie en noise tot een geheel dat ontzettend homogeen klinkt. Thuis of op feestjes, wie deze plaat koopt zal er ongetwijfeld een hoop plezier aan beleven. Een kandidaat voor mijn top 10 van het jaar. Duidelijk? 2 nummers van dit album zijn te beluisteren op MySpace. Overtuig jezelf.
Ons oordeel: 4.5/5
Links:
Klimt 1918 MySpace
Klimt 1918 officiële site

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: