Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 15 juli 2008

The Faint - Wet From Birth is de 1ste favoriet van Wim van Waxdolls in Heb Je Al Gehoord Van De 7, De 7?

Waxdolls kenden we niet toen de AB begin dit jaar aankondigde dat deze Vlamingen op 1 maart een Late Night concert mochten spelen in de ABClub na de show van Digitalism in de grote zaal. Ondertussen schieten ze met rasse schreden naar de top. De manier waarop ze elektro en zang combineren zorgt voor een uniek geluid. De jongens hebben ongetwijfeld een uitstekende muzikale opvoeding gekregen. Benieuwd dus wat de favoriete 7 platen van Wim van Waxdolls zijn. Het woord is aan hem.
The Faint - Wet From Birth
Op Wet From Birth stelt The Faint de rock met grote R weer centraal. De plaat is sterk songgeoriënteerd maar boet daarvoor niet in aan catchyness, noch aan dansbaarheid. Sommige nummers refereren aan de new wave periode, andere gaan de meer psychedelische kant op. Pareltjes zijn o.a. Southern Bells in London Sing, Paranoiattack en How Could I Forget.
De jongens van The Faint zijn trouwens nog steeds berucht dankzij een opgemerkte passage op Dour in 2006. Omdat de podiummix helemaal fout zat, besloten de gasten om de boel maar netjes af te breken. Het hele podium werd getrasht en net voordat de PA mixer de stekker uittrok kreeg de monitormixer nog een monitor op zijn mengtafel geserveerd.
Morgen plaat nummer 2. Waxdolls spelen in juli nog live op Rock Herk, Dour Festival, 10 Days Off, Relaxfest en Bunkerfestival. Hun volledige concertkalender vind je op MySpace.
Links:
Waxdolls MySpace
Rock Herk
Dour Festival
10 Days Off
Relaxfest
Bunkerfestival

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: