Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 24 juni 2008

Fleet Foxes - Fleet Foxes, titelloze debuutalbum, nieuw binnen op 1 in BBC Radio 1 Top 30 Independent Label Albums

We hebben een grove fout gemaakt, begin juni, toen we besloten om niet naar Fleet Foxes te gaan kijken in de Botanique. Ettelijke nachten met amper 5 uur rust begonnen hun tol te eisen, zodat de zin om naar concerten te gaan het af en toe liet afweten. Nu we, net terug van een verfrissende vakantie, nogmaals naar Fleet Foxes luisteren, kunnen we onszelf wel voor het hoofd slaan. Dit is zo goed. Luister zelf, want ik vind er gewoon geen woorden voor. Het staat in elk geval zo goed als vast dat we de groep nooit meer in zo'n klein zaaltje als de Rotonde zullen zien. Op 10 augustus spelen deze mensen in Kopenhagen, op 18 augustus in Salt Lake City. Waarschijnlijk zijn ze tijdens Pukkelpop dus van Europa naar de States aan het reizen. Laat ons hopen dat ze via het vliegveld van Kiewit gaan, of toch niet ver daarvan.
Het titelloze debuutalbum van Fleet Foxes kreeg in de UK schitterende commentaren, en dat vertaalt zich nu ook in de hitlijsten. De CD komt op 1 binnen in de indie charts van BBC Radio 1. Op de 2de plaats vinden we "Silent Cry" van Feeder, ook al een nieuwe. Op 3 komen we een CD tegen die al maandenlang niet uit de Top 10 weg te branden is, meer bepaald het full CD-debuut van Vampire Weekend.
Bij de singles neemt "Free Things For Poor People" van Infadels in zijn 1ste week de koppositie voor zijn rekening. Feeder zakt van 1 naar 2 met "We Are The People", terwijl Sub Focus nieuw binnenkomt op 3 met "Timewarp/Join The Dots".
Link:
Alle hitlijsten van BBC Radio 1

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: