Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 10 juni 2008

Big star - Third/sister lovers is de 5de favoriet van Erwin (Mint) in heb Je Al Gehoord Van De 7, De 7?

Mint bewees al enkele keren dat ze weten hoe je een sterke plaat moet maken. "Giving Blood To Machines" doet het al wekenlang goed in De Afrekening. Opvolger "I Save My Smiles" staat al klaar. Op "Hinterland", de CD die eerder dit jaar verscheen, vind je nog meer knappe nummers. Voor Mint het te druk krijgt met een goedgevulde festivalzomer, vroegen we zanger Erwin nog even naar zijn 7 favoriete platen. Het woord is aan hem.
Big star - Third/sister lovers
Deze 'verloren' plaat is het testament van een desintegrerende groep. Na het min of meer floppen van hun eerste twee platen, het vertrek van Chris Bell (check zijn soloplaat 'I am the Cosmos' voor de oorspronkelijke versie van het bloedmooie 'You and your sister'), ruzie met hun oorspronkelijke producer en een hoop spanningen tussen de resterende groepsleden trokken Alex Chilton en de zijnen de studio in. Het resultaat is een vreemde en donkere collectie songs waarover een constante spanning hangt omdat het lijkt alsof de band ieder moment de mist in kan gaan. Trouwens ook de enige plaat die ik ken waarop een basketbal als snaredrum wordt gebruikt.
Binnen ongeveer een week volgt aflevering 6. Voor meer info over Mint, hun 3 full albums, de nieuwe single en hun goedgevulde concertkalender verwijzen we je graag door naar de officiƫle site en de MySpace van deze Limburgers.
Links:
Mint MySpace
Mint officiƫle site
Stem voor Mint in de Afrekening
Alle recente artikels waarin Gek Van Muziek Mint vermeldt

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: