Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 17 mei 2008

Loney, Dear, Kris Dane en Elvy op Les Nuits Botanique - 1 van de betere livegroepen goed opgewarmd door lokaal talent

Loney, Dear heeft het weer gedaan gisterenavond. België houdt van deze Zweden, en hetzelfde geldt blijkbaar ook andersom. Ongeveer 1 jaar geleden speelden Emil Svanängen en kompanen voor het eerst in de Botanique. Voor heel weinig volk. In augustus verrasten ze op Pukkelpop, in de late namiddag, de volledige Chateau. In de herfst openden ze voor Vic Chesnutt in de ABClub. Loney, Dear speelde als voorprogramma. Groot was de verbazing toen na hun concert een hoop mensen de zaal verlieten. Ze hadden gekregen waar ze voor gekomen waren.
Ook gisterenavond in de Rotonde van de Botanique hielden we weer op de juiste momenten onze adem in. Op CD komt het bij Loney, Dear niet steeds goed over door de opnamen die heel erg lo-fi zijn. Live heb je alleen maar hele goede nummers nodig om een zaal omver te blazen. Gisteren bleek nog maar eens dat dat zelfs geen harde songs moeten zijn. Het is altijd een extra als een optreden een interactief gebeuren is. Dat is bij Loney, Dear zeker het geval. Nils Emil laat je meezingen en vertelt af en toe eens iets, zodat je steeds iets meer krijgt dan op plaat. We kregen enkele nieuwe nummers te horen en die beloven veel voor de volgende CD. De Zweden vertelden dat ze snel weer terug zullen komen. Zorg dat je erbij bent!
Eerder op de avond konden we al genieten van Elvy, een bebaarde jongeman uit Namen. Helemaal alleen met zijn gitaar bracht hij het er met verve vanaf. Zijn gitaarspel deed denken aan dat van de akoestische Neil Young in het begin van de jaren 70. Zijn stem heeft iets van Thom Yorke. De combinatie van de 2 zorgt voor mooie ingetogen momenten. Zijn nummers kan je gratis downloaden op zijn officiële site. Zeker doen!
Kris Dane mocht als 2de het podium op. Deze Amerikaan brengt zoveel tijd door in België dat we hem ook als 1 van ons mogen beschouwen. Zijn muziek leeft in hetzelfde donkere straatje als die van Nick Cave en Tom Waits. Het was dus even afwachten of de fans van Loney, Dear dit ook mooi gingen vinden. Het optreden kwam wat traag op gang. Eens op kruissnelheid was zo goed als de volledige Rotonde overtuigd. Voor de liefhebbers: zijn nieuwe album "Rise And Down Of The Black Stallion" verschijnt op 30 mei.
Links:
Loney, Dear MySpace
Loney, Dear officiële site
Kris Dane MySpace
Kris Dane officiële site
Elvy MySpace
Elvy officiële site

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: