Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 29 mei 2008

Find What You Love And Let It Kill You - Johnny Berlin bijvoorbeeld?

Wie niet veel tijd heeft vandaag, schrijf snel op je boodschappenlijstje: "CD van Johnny Berlin kopen". De anderen mogen rustig verderlezen.
Zie jij het zitten om vermoord te worden door een stel twintigers uit Sint-Truiden? Ik niet echt, eerlijk gezegd. Als we de raad van Johnny Berlin opvolgen is dit nochtans wel degelijk wat ons te wachten staat! Morgen verschijnt hun album "Find What You Love And Let It Kill You". Misschien ben je onder de indruk van de single "Four", die al regelmatig te horen is op Studio Brussel en woensdag De Afrekening is binnengedoken. Er staan op de CD meerdere nummers die net zo knap zijn.
Johnny Berlin probeert ons nog eventjes op het verkeerde been te zetten. We wanen ons 20 seconden lang in de Dance Hall op Pukkelpop. Niks op tegen, maar wel even verassend als een slok zoutwater als je maar tot aan je navel in zee staat. Maar dan toont "We Still Want Money" zijn ware gelaat en zijn we vertrokken voor een prachtig rockende en dansbare indiesong. Johnny Berlin zingt over geld dat lekker ruikt, op een manier die lekker klinkt. Dit nummer loopt naadloos over in "JB & The Negative Skyline". Ook hier krijgen we weer alles wat de groep bijna steeds kenmerkt: keyboards die weten wat een echte melodie is, tempowisselingen die niet geforceerd klinken en het geheel interessant houden en zorgen voor pop zoals we die graag hebben.
Kan het nog beter? Jawel, en "Bender Parts" bewijst het. Dit moet samen met de single "Four" zowat mijn favoriete nummer zijn. Bijna had het de CD niet gehaald, omdat het in de repetitieruimte blijkbaar niet zo goed klonk. In de studio bleek dit gelukkig wel zo te zijn. Wat ik graag met de vinger in de lucht wil getuigen. "Dirty Tackles" gaat op een ietwat vreemde manier over van een akoestische ballad in een rustig poplied, en is vooral in het 2de deel bijzonder geslaagd te noemen. In "Jenny C" mag de zanger eens laten zien hoe lekker hoog hij kan gaan met zijn stem. Ook dit nummer vertoont geniale trekjes en gaat op de juiste manier over van snel naar traag en omgekeerd. Hierna volgt de single "Four" waarvan we heel intens hopen dat het een grote Afrekening-hit wordt. Jullie weten dus voor welk nummer te stemmen de komende weken. "Echoes" is wat ons betreft het minst goede nummer van de CD. Dat wordt onmiddellijk goedgemaakt door het harde "Upper Middle Class", het speelse "Minus Eden" en het vrolijke titelnummer.
Wat zijn we positief hé? Een meesterwerkje? Had gekund. Laat ons zeggen dat de aanzet gegeven is. "Find What You Love And Let It Kill You" is een prachtige schets van wat een wondermooi schilderij had kunnen zijn. De muziek bevat teveel lagen om lo-fi te mogen zijn. Alle mooie melodieën ten spijt hoor je soms dat de CD met een beperkt budget is opgenomen. Voor je hieruit verkeerde conclusies trekt, herhalen we graag wat we ook al tegen de gehaaste medemens hebben gezegd. Schrijf snel op je boodschappenlijstje: "CD van Johnny Berlin kopen".
Links:
Johnny Berlin MySpace
Johnny Berlin offciële site
Stem "Four" van Johnny Berlin in De Afrekening
Stem "Four" in Humo's Top 20
Stem "Four" in Puur Belgisch op Jim
Alle recente artikels waarin Gek Van Muziek Johnny Berlin vermeldt

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: