Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 28 mei 2008

The Duke Spirit in de Botanique - kort en krachtig

Schatten is niet ons allergrootste talent, maar we vermoeden dat er gisterenavond zo'n 100 fans van The Duke Spirit waren opgedaagd in de Witloofbar van de Botanique. Hun muziek is gemaakt voor donkere kelders, en past dus wonderwel bij de locatie. Live klonk het allemaal wat steviger en smeriger dan op plaat. Op zich niet slecht. Het volume had wel wat lager gemogen. De boxen produceerden genoeg geluid om de AB te vullen, gokken we. Hierdoor verdwenen er vaak subtiele details, die de liedjes van The Duke Spirit op plaat ten goede komen, in de brij van lawaai.
The Duke Spirit koos niet voor goedkoop succes. Hoewel de groep nog maar 2 CD's heeft gemaakt, durfden ze het al aan om "My Sunken Treasure", hun volgende single, uit de set weg te laten. "The Step And The Walk", mijn persoonlijke favoriet, speelden ze gelukkig wel.
De band slaagde erin een goed contact te leggen met het publiek. Zangeres Liela valt traditioneel erg op met haar schmink en kledij die niet zouden misstaan in een metal-combo. Ze had ons graag wat meer in het Frans toegesproken, zo vertelde ze, maar ze durfde niet. Te verlegen. Maar niet om te zingen, gelukkig. Haar stem maakt minstens 50% uit van de charme van The Duke Spirit. Ze vervult haar taak als frontvrouw met verve. De groep klonk gisteren vaak als Mazzy Star op anabolica. Aan het einde van het al bij al niet zo lange concert begon de eentonigheid een beetje toe te slaan, maar niet bij de harde fans. Die na de 1ste bisnummers om meer bleven roepen. Tevergeefs, omdat ze met iets te weinig waren. Na het concert bleef de groep wel uitvoerig ter beschikking om een praatje te slaan met de fans die dat wensten. En zo ging zo goed als iedereen naar huis als een gelukkig mens.
De setlist zag er, als we het juist genoteerd hebben, uit als volgt:
- Send A Little Love Token
- Neptune
- Dog Roses
- Sovereign
- Into The Fold
- The Step And The Walk
- Hello
- This Ship Was Built To Last
- Lion Rip
- Red Weather
- Love Is An Unfamiliar Name
- Wooden Heart (bisnummer)
- You Really Wake (bisnummer)
Links:
The Duke Spirit MySpace
The Duke Spirit officiƫle site
Alle recente artikels waarin Gek Van Muziek The Duke Spirit vermeldt

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: