Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 19 april 2008

We've Got Speakers On The Outside Of Our spacecraft van Coem - Goed voor reputatie van België in de ruimte

Hip hop, metal, punk, disco, new wave, het zijn genres die bij iedereen een belletje doen rinkelen. In het buitenland spreken ze ook over een muzieksoort die "Belgian Music" heet. Dan hebben ze het over "off-kilter guitar bands" en dit betekent zoveel als: muziek gespeeld met slecht afgestelde gitaren. Daarmee verwijzen ze naar het vreemde, gekunstelde trekje dat Belgische songs vaak hebben en ze bedoelen het meestal positief.
De nieuwe van Coem, voluit Coin Operated Entertainment Machine, behoort zeker en vast ook tot dit genre. Mooie melodieën zijn er bij overvloed en verrassende wendingen eveneens. We moeten meermaals denken aan de beginjaren van dEUS, en dan spreken we over hun EP "Zea". Dit is bijvoorbeeld zo in dat deel van het titelnummer waarin de blazers op het voorplan treden.
"In Dream We Make Different Plan" en "Burn" werden ongetwijfeld gemaakt met een zwart-geel-rode driekleur in de nabijheid. Anderzijds zijn er genoeg nummers die afwijken van onze nationale stijl en toch indruk maken. Dan hebben we het bijvoorbeeld over "You Can Be A Bird", "Postcard Number Two" en "Catalog". Vooral dit laatste lied is een echte parel.
Coem viert zijn 10de verjaardag in stijl met deze CD. Een slecht nummer staat er echt niet op. "Last Night On Earth" kan ons niet bekoren wegens absoluut niet ons genre, maar vat dit vooral niet op als een waardeoordeel. "We've Got Speakers On The Outside Of Our Spacecraft" is een aanrader van jewelste. Eerder een luisterplaat dan een dansplaat, maar wie horen wil, zal zich goed voelen!
Links:
Coem MySpace
Coem officiële site

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

1 opmerking:

Geluid verhuur Amsterdam zei

Ik ga het (beetje laat) eens proberen!