Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 30 april 2008

A Thousand Words van Styrofoam - Genoeg pareltjes voor een kraalsnoertje

Sommige CD's zijn moeilijk om te reviewen, andere heel gemakkelijk. "A Thousand Words" bezorgt ons weinig kopbrekens. Zoeken naar goede numers is niet moeilijk want je struikelt erover. Slechte liedjes laten zich echter niet ontdekken op deze CD. Goed gedaan, Styrofoam.
Je ontdekt de echte pracht van "A Thousand Words" pas na een paar keer goed luisteren. Het gaat hier dan ook niet om een cd van The Backstreet Boys. De rijke variatie laat zich slechts laagje per laagje blootleggen. De teksten mogen dan nu en dan neerslachtig zijn, de muziek is meestal erg opgewekt. Soms bijna shoegaze, zoals in opener "After Sunset". Of wat dacht je van een pa pa pa pa meezinger als "Bright Red Helmet". Dit zijn onze 2 favoriete nummers. Maar ook als Styrofoam het wat rustiger aan doet, schiet brein Arne Van Petegem er niet naast. Luister maar eens naar afsluiter "Final Offer".
De kopers zullen de CD probleemloos terugvinden in de platenwinkel. Het logo vult bijna een halve pagina. Waarom hebben niet alle artiesten het verstand om dit te doen? Met alle tijd die ik al ooit verspild heb met het speuren naar CD's met veel te klein of onduidelijk gedrukte groepsnamen vul ik gemakkelijk een hele dag.
Op 2 mei stelt Styrofoam "A Thousand Words" officieel voor in de ABClub. Wie er, zoals ik, niet bij kan zijn die dag is er geen reden tot paniek. Op 29 mei speelt Styrofoam, net voor het richting Noord-Amerika gaat, nog een concert in Trix.
Links:
Styrofoam MySpace
Styrofoam blog
AB
Trix
Alle recente artikels waarin Gek Van Muziek Styrofoam vermeldt

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: