Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

maandag 28 april 2008

My Raining Stars - From St Saviour to Quickwell, Franse regen is goed voor planten en mensen

We vertellen je niets nieuws door te zeggen dat muzikale landsgrenzen dankzij het internet hoe langer hoe meer vervagen. De kwaliteit van je muziek wordt stilaan belangrijker dan je afkomst. Dat is goed nieuws voor het Franse trio My Raining Stars. De gasten brachten zonet via MySpace hun album "From St Saviour to Quickwell" onder mijn aandacht. Dit was niet de zoveelste friend request die je alleen maar accepteert om niet moeilijk te doen. Vanaf de eerste toon ben ik gezwicht voor de alleraardigste melodieën en de warme zang.
De CD opent zonder studieronde. Een vlotte bas, een catchy riff, en na een dikke 10 seconden een aanstekelijke zanglijn. De eerste indruk is enorm belangrijk, en die is in elk geval geslaagd. My Raining Stars kennen hun klassiekers, en weten zelf ook hoe je een goede indiesong in mekaar flanst. De beste voorbeelden hiervan zijn opener "Gone For Ever More" en "All This Time". Op MySpace vind je een mooie opsomming van alle bands die deze Fransen hebben weten te behagen als muziekliefhebbers. Het zijn er heel wat. De invloeden die het meest doorsijpelen in de nummers zijn die van de 60's en de late 80's en vroege 90's. Een beetje ben ik wel geschrokken dat de ctrl+F me geen Grandaddy toonde.
Met deze CD gaan My Raining Stars heel wat indieharten kunnen bekoren. Fans van andere genres zullen de plaat waarschijnlijk links laten liggen, omdat ze niet echt iets nieuws toevoegt. Een beetje meer variatie is welkom, maar de meeste nummers zouden elk afzonderlijk hun plaats hebben op elke goede indiecompilatie.
Links:
My Raining Stars MySpace

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: