Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 25 april 2008

The Long Blondes & Hit Me TV, VK 24 april - Long Blondes? Strong Blondes!

Een klein maar fijn publiek is wat we aantroffen, gisterenavond in de VK. De zaal was niet eens voor de helft gevuld. Dat vonden we ten 1ste een beetje vreemd en ten 2de totaal onterecht. U kan het zich maar beter onmiddellijk beginnen te beklagen want we hebben 2 fijne concerten mogen aanschouwen.
Het Amsterdamse Hit Me TV mocht als 1ste aantreden. Nooit gehoord van deze band. Net zoals het voor Vlaamse en Waalse groepen moeilijk is om door te breken in het andere landsgedeelte, blijkt ook de muur die België en Nederland scheidt op het vlak van muziek vaak nog verrassend hoog. Onbegrijpelijk is dat. Hit Me TV liet leuke nummers horen die je kan vergelijken met een teentje Razorlight, een snuifje The Clash, een korreltje Bloc Party en een druppeltje Pulp. Het geheel was in elk geval meer dan goed genoeg om de zaal op te warmen voor wat nog komen moest.
Of The Long Blondes de show van de Nederlanders hebben gezien weten we niet, maar zangeres Kate Jackson stak in elk geval vanaf de allereerste seconde in grote vorm. Het oude werk sprak een beetje meer aan dan de nieuwe nummers. Of het ligt aan de kwaliteit ervan, of aan de grotere herkenning van de songs van het debuutalbum, zal de tijd moeten uitwijzen. Hoogtepunten vond ik "Autonomy Boy" en "Once But Never Again". Dieptepunten vielen er niet te noteren.
Met Kate Jackson hebben The Long Blondes een frontvrouw die haar taak als entertainster ter harte neemt. Het valt onmiddellijk op dat de groep de gewoonte heeft om in de UK voor meer volk te spelen en de kneepjes van het vak door en door kent, zonder hierdoor aan spontaniteit in te boeten. Echte verrassingen kregen we niet te zien of te horen tijdens het optreden van The Long Blondes. De bandleden geven zelf toe dat ze beïnvloed zijn door The Fall, en voor de nieuwe nummers vooral door Brian Eno, dus ver moet je niet zoeken om te weten wat we voorgeschoteld kregen. Veelal stevige nummers die soms wat punky klinken, met de mooie stem van de mooie Kate Jackson als kers op de taart.
Op 29 april kan je The Long Blondes nog aan het werk zien in Groningen. Als je een beetje in de buurt woont, raden we je aan om dat concert zeker niet te missen. Voor tickets voor dat concert verwijzen we je graag door naar de site van de zaal.
Links:
Hit Me TV MySpace
Long Blondes MySpace
Long Blondes officiële site
Vera

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: