Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

woensdag 30 april 2008

Les Nuits Botanique - Op 9 mei mooie namen als I'm From Barcelona, We Are Scientists, Forward Russia!, Blood Red Shoes, Timesbold, The Germans en meer

Op 9 mei biedt de Botanique ons een fijne waaier aan met klinkende namen uit verschillende genres.
I'm From Barcelona staat garant voor een stevige portie funpop. Hun motto luidt Don't Give Up On Your Dreams Buddy. In hun geval betekent dat: met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk pret beleven op een podium.
Two Gallants zakken af naar onze contreien om hun titelloze album te promoten. De Europese tour start met dit optreden in de Botanique. 2 dagen later zijn Two Gallants te zien in 4AD te Diksmuide.
Of Montreal heeft ook begrepen wat dolle pret is. Dat kan je gemakkelijk horen op hun meest recente langspeler "Hissing Fauna, Are You The Destroyer?". Op Fabchannel kan je gratis een volledig optreden bekijken dat de band gaf in Paradiso op 11 december 2007.
Wat Chrome Hoof doet is niet helemaal ons ding, maar neem dit vooral niet als evangelie. Smaak is nu eenmaal persoonlijk. Later dit jaar spelen deze weirde mannen ook nog op Dour.
Blood Red Shoes zijn met hun stevig rammelende gitaren 1 van dé ontluikende sensaties van het ogenblik. De gitaren zijn vrij stevig, maar de zanglijnen blijven uiterst melodieus. Dit duo alleen is al de verplaatsing naar de Botanique waard.
V.O. brengt akoestische folkpop in de stijl van Kings Of Convenience en Tunng. Inderdaad, muziek die we heel graag hebben. En wel omdat de songs zo sterk zijn dat ze in al hun eenvoud genoeg schoonheid creëren om je muzikale hart volledig in extase te brengen. En uit onze eigen hoofdstad, reden te meer om er trots op te zijn.
Jason Merritt houdt van de lage landen. Omgekeerd geldt hetzelfde. Onlangs was hij nog te gast met Whip. Nu bezoekt hij weer verschillende podia met Timesbold en mag dus ook niet ontbreken op Les Nuits Bota.
The Germans rockten zich met "Elf Shot Lame Witch" een weg naar de harten van de Belgische rockliefhebbers. Een tijdje geleden nog overtuigend als support van The Kills.
Nestor! komt uit Brussel en maakt indiepop zoals we die graag hebben. Vlotte ritmes, fijne gitaarriedeltjes, en een zanger die de knappe voorzetten mooi binnentrapt.
We Are Scientists komen heel regelmatig aan bod op Gek Van Muziek. Onlangs waren ze nog te zien in onder meer Oostende en Luik en nu dus in Brussel.
Niemand minder dan Steve Lamacq tipte Forward Russia! als de opvolgers van Arctic Monkeys en Kaiser Chiefs. De groep is vanavond gratis live te zien op Fabchannel, dus je kan daar alvast voor jezelf uitmaken of je het ermee eens bent of niet.
Minus maakt niet direct het soort muziek waar we wild van worden. Liefhebbers van iets hardere rock zijn het er echter over eens dat dit een topband is. Niets voor ons, maar aarzel niet je te bedienen als je dit wel lekker vindt.
Get Well Soon debuteerde onlangs met het album "Rest Now, Weary Head" dat gevuld is met kalme en vrij repititieve nummers. Prachtige muziek die inderdaad weleens helende krachten zou kunnen uitstralen.
Een ticket waarmee je op 9 mei in 3 zalen binnenkunt om al deze artiesten te zien kost tussen 19 en 25 euro. Voor meer info kijk je best op de site van de Botanque of die van Les Nuits. Op deze laatste vind je voor de meeste groepen een link naar hun MySpace om alvast eens te gaan luisteren.
Links:
Botanique
Les Nuits

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: