Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

vrijdag 28 maart 2008

The Stooges - Fun House is 3de favoriet van The Sugar Riots in Heb Je Al Gehoord Van De 7, De 7?

The Sugar Riots sneuvelden in de Mechelse voorronde van Humo's Rock Rally 2008. Als goede band uit mijn eigen stad en auteurs van knappe songs als "God Among Men" en "The Painter" geef ik hen graag 7 dagen lang het woord. Vandaag vertelt bassist Willem iets over één van zijn favoriete albums. Het woord is aan hem.
The Stooges – Fun House
Welcome to the Fun House. Dit is de vuilste lap rock die ik al ben tegengekomen, recht uit de onderbuik van ‘Detroit ’s finest’. Voor hetzelfde geld een onversneden bluesplaat te noemen (luister maar naar het geweldige Dirt). Iggy Pop krijst en schreeuwt als een gek die in een dwangbuis wordt afgevoerd. Heerlijk. Een studio–album kan maar zo dicht bij een live sound komen als dit. Hoogtepunt voor mij: het door een onwaarschijnlijk stomende ritmesectie en saxofoon voortgestuwde titelnummer. Live al even omverblazend (Pukkelpop 2007).
Morgen krijgen we plaat nummer 4. Voor andere artikels waarin we The Sugar Riots vermelden kan je hier klikken.

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: