Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 25 maart 2008

The Kills - Springlevend in de AB op 24 maart

Is er leven na de dood? Als de dood een logisch gevolg is van een kill, dan zeker wel! The Germans mochten het publiek opwarmen in de AB gisterenavond, en deden met verve wat van hun verwacht werd. Deze band moet Goose-gewijs over de grenzen kijken. In Belgiƫ alleen is de markt voor hun muziek misschien vrij klein, maar met deze show misstaan ze zeker niet op buitenlandse podia.
The Kills zelf brachten weinig verrassingen, maar deden gewoon waar ze goed in zijn. Het podium was als vanouds gehuld in veel rook en weinig licht. Het charisma van Alison Mosshart, alias VV, en Jamie Hince, door zichzelf ook weleens Hotel genoemd, is zo groot dat The Kills zelfs indruk zouden maken als ze zo goed als helemaal niet te zien waren. Aftrappen met "U.R.A. Fever" houdt risico's in. Je gooit onmiddellijk een bom in de zaal, het publiek staat dadelijk in vuur en vlam, maar dan wordt het zaak om de fans warm te houden. The Kills slaagden er wonderwel in. Oud en nieuw werk werd knap afgewisseld. Nu eens stonden The Kills ver van elkaar, dan weer stonden ze neus aan neus, en op nog andere momenten voerden ze hun typische dansjes uit. Vooropgenomen drums hebben misschien als nadeel dat er weinig ruimte is voor improvisatie, maar het geeft wel veel plaats aan de 2 bandleden om zich uit te leven op het podium. De roep om bisnummers was gemeend. De repetitieve riffs hadden hun werk weer gedaan zoals het hoort en de fans gehypnotiseerd. We konden geen enkel dieptepunt bespeuren. Als we ook geen echte uitschieters kunnen opnoemen, is dat gewoon omdat het ganse concert van een hoog niveau was.
Ideaal om op Werchter of Pukkelpop de Marquee een laatste hoogtepunt te doen beleven aan het einde van een lange festivaldag? Haal in elk geval al hun laatste CD "Midnight Boom" in huis als je dat nog niet gedaan hebt, dan zal je er des te meer van genieten als je The Kills inderdaad tegen komt op 1 van de festivalpodia deze zomer.

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

1 opmerking:

B-T-A zei

Awel Storfie, een prachtig juiste samenvatting van de AB-avond van gisteren!