Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 19 februari 2008

Halve Finale Humo's Rock Rally 2008 in Petrol te Antwerpen op 23 februari

In den beginne waren er meer dan 700 demo's. Na een paar luisterbeurten waren er nog 10 preselecties en 100 deelnemers. En nu zijn er 20 halve finalisten. Belgische muziekliefhebbers weten dan dat we het hebben over Humo's Rock Rally, editie 2008. We geven even "ons gedacht" over de artiesten die op 23 februari in Petrol te Antwerpen staan.
Berriegordies - Brengen, als ze de swingende tour opgaan, nummers die je onverbiddelijk doen bewegen op je stoel en een frisse wind door de Rock Rally doen waaien. Als ze het rustig aan doen, slaat de verveling wel snel toe. De zanger heeft in elk geval een stem die perfect past bij hun indiemotown.
Jasper Erkens - Op zich knap wat deze jonge gast klaarspeelt met enkel zijn gitaar als begeleiding. Zijn songs zijn goed, maar op één of andere manier slaag ik er niet in om onder de indruk te geraken van zijn stemgeluid, hoewel hij zangtechnisch zeker niks fout doet.
Lapaz - Stonden al bij mijn favorieten voor hun preselectie, en kunnen me nog steeds erg bekoren. Maken muziek die aan de jaren zestig doet denken, en op hun player vind ik alleen maar sterke nummers.
Nebrovski - Doen me denken aan een band die ongetwijfeld heel goed is, maar waar ik even weinig affectie mee heb als water met olie: Queens Of The Stone Age. Ik hoor dingen in hun player waarvan ik kan snappen dat mensen ze goed vinden, maar dit is muziek die ik nooit zou kopen.
SimpleSongs - Dit is nog een artiest die het in zijn eentje mag klaarspelen in de halve finale. Deze man heeft een stem die me wel enorm kan raken. Bovendien wisselt hij af tussen toetsen en snaren om zichzelf te begeleiden, zodat solo nooit synoniem is voor saai.
The Galacticos - In het leven moet je oppassen wat je zegt, maar dit zijn voor mij zekere finalisten. The Galacticos hebben schwung, fantasie, speelsheid en fantastische melodieën. Ze zijn hard genoeg om niet als softies door te gaan, en niet te hard om een poppubliek te behagen.
The Porn Bloopers - Deze band kom je geregeld tegen in muziekwedstrijden. De ene keer winnen zij, de andere keer Leafpeople. Deze keer zijn het dus weer de Bloopers die doorgaan. Totaal niet mijn genre, maar als ze in elk concours bij de besten geraken, wie ben ik dan om negatief te doen?
The Tabasco Collective - Nog zo'n band die muziek maakt die op Gek Van Muziek nooit aan bod komt, en dus per definitie niet mijn genre is. Maar wat ik hen zag doen in Mechelen, was wel honderd procent overtuigend. Ze zouden, niet alleen qua genre, maar ook kwalitatief, recht uit Seattle kunnen komen.
Tubelight - Tubelight was één van de eerste deelnemers aan Humo's Rock Rally 2008 die ik beluisterde en het was liefde op het eerste gezicht. Tubelight heeft sterke indierocksongs waarin een prominente rol is weggelegd voor de gitaren en de sterke zang van Lee Swinnen.
Way - Hier horen we een mengeling van punk en powerpop. De songs vertonen onderling veel variatie, maar ook hier moeten we weer zeggen: ongetwijfeld goed, want anders stonden ze niet in die halve finale, maar ook niet helemaal ons ding.

Info over tickets en andere weetjes vind je hier.

Klik hier voor al het laatste nieuws over jouw favoriete artiesten, links naar legale gratis mp3's, concertnieuws, exclusieve opnames, wedstrijden en nog meer

Geen opmerkingen: