Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

donderdag 20 november 2008

Headphone - Interactieve video van Lidocaine

Precies 1 week na Clouseau's interactieve spektakel-video komt het antwoord van headphone. En wel met een video voor "Lidocaine", de 3e single uit headphone’s succesvolle debuutalbum ‘Ghostwriter’.
JimTV had intussen reeds een mooie akoestische live-clip in elkaar gebokst. Maar nu is er dus ook de bijhorende video van de band zelf. En het is meteen een interactieve clip geworden waarbij de kijker zelf zijn eigen verhaallijn kiest. Met een set kleurpotloden, onverantwoord veel enthousiasme en een budget dat net voldoende was om de doorsnee cameraploeg 1 keer te laten geeuwen, ging headphone aan de slag.
Voor dit project kon headphone ook deze keer rekenen op de medewerking van Everton Sebben. Everton is een Braziliaanse graphic designer en headphone-fan van het eerste uur (die de band via MySpace ontdekte en prompt zijn diensten aanbood). Na "Ghostwriter" en "She Is Electric" tekent hij opnieuw voor een wonderlijk stukje animatie.
Net zoals bij de vorige clips kwam ook deze tot stand zonder dat de band of Everton elkaar ooit ontmoetten. Enkel via e-mail en digitale transfers werd er samen aan de clip gewerkt. De clip voor "Lidocaine" is dan ook een mooi staaltje van DIY-ethiek en grensoverschrijdende digitale technologie.
De clip voor "Lidocaine" is dus een interactief filmpje geworden. En wat nog beter is, je hoeft er niet voor naar de bioscoop en het kan zonder digitaal TV-abonnement. Alles is eenvoudigweg op YouTube te bekijken. Geen wachttijden, speciale software, verborgen reclameboodschappen of nutteloze registraties.
Links:
Headphone MySpace
Headphone website
Naar de interactieve Lidocaine video

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Geen opmerkingen: