Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

zaterdag 31 oktober 2009

Emily Jane White - Victorian America: sobere, ingetogen luisterliedjes

Amerikaanse jongedames die folky songs maken komen tegenwoordig meestal uit Nevada, en heten dan Alela Diane, Mariee Sioux, of als ze niet gewoon gitaar spelen maar wel harp ook weleens Joanna Newsom. Dat het niet per sé zo moet bewijst Emily Jane White, een jongedame die vanuit de States een tijd naar Frankrijk trok om er te studeren, en nu San Francisco als thuisbasis heeft.

Klik hier om verder te lezen op Indiestyle.

donderdag 29 oktober 2009

Win 2 * 2 tickets voor Jay Reatard in Botanique op 9 november 2009

Jay Reatard staat mogelijk aan de vooravond van zijn grote doorbraak, maar een groentje is hij allesbehalve. Sinds het einde van de 90's leverde de Amerikaan met onder meer The Reatards en The Lost Sounds al een reeks platen af. Momenteel heeft hij met "Watch Me Fall" een 2de soloalbum uit en trekt hij langs Europese zalen om het kleinood live te promoten. Op 9 november staat Jay Reatard in de gezellige Rotonde van de Brusselse Botanique.

Indiestyle geeft 2 duotickets weg voor dit concert. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel hier om naar de prijsvraag te gaan op Indiestyle.

Win 2 * 2 tickets voor Cymbals Eat Guitars in 't Manuscript te Oostende op 8 november 2009

Pitchfork gaf de debuutplaat "Why There Are Mountains" van de New Yorkse indieband Cymbals Eat Guitars 8.3/10. Het album, dat eerst in eigen beheer verscheen, krijgt dit najaar een "echte" release en zal dus ook in je favoriete platenwinkel te koop zijn. Binnenkort trekt de groep langs Europese zalen om de plaat te promoten, zodat je Cymbals Eat Guitars live kunt zien in 't Manuscript in Oostende op 8 november.

Indiestyle geeft 2 duotickets weg voor dit concert. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel hier om naar de prijsvraag te gaan op Indiestyle.

dinsdag 27 oktober 2009

Win 2 * 2 tickets voor Motorpsycho in Botanique op 7 november 2009

Het verhaal van Motorpsycho begint eind 1989, ongetwijfeld beïnvloed door de hardrock van de jaren '70 en '80 en gebrandmerkt door de psychedelische muziek. Dit Noorse combo heeft zich steeds verder ontplooid en speelt, steeds met de nodige psychedelica, alles tussen heavy metal en pop. In 2009 schonk de groep ons het album "Litttle Lucid Moments". De toer die daarmee gepaard gaat brengt Motorpsycho op 7 november naar Botanique.

Indiestyle geeft 2 duotickets weg voor dit concert. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel hier om naar de prijsvraag te gaan op Indiestyle.

zondag 25 oktober 2009

Shantel - Planet Paprika: een tuinfeest omtoveren tot een knalfuif

Shantel & Bucovina Club Orkestar waren één van de toppers van Pukkelpop 2009. De manier waarop ze met nummers die bijna niemand kende de Marquee in vuur en vlam zetten was indrukwekkend. De release van hun laatste album "Planet Paprika" ontsnapte door de drukte een beetje aan onze aandacht. Met concerten in Brussel en Den Haag in aantocht zetten we deze release toch graag in de kijker.

Hier klikken om de rest van de review te lezen op Indiestyle.

zaterdag 24 oktober 2009

Verslag Mariee Sioux en Nele Van den Broeck in Nijdrop op 23 oktober - uitkijken naar Nele's debuutalbum

De MySpace van Nele Van den Broeck fascineert ons al anderhalf jaar lang. Daarmee moeten we het voorlopig ook doen. Zelf hoopt de zangeres voor haar 25ste een debuutalbum in de winkelrekken te krijgen. Ten laatste in maart 2010 dus. Wij hopen mee.

Klik hier om de rest van het verslag te lezen op Indiestyle.

donderdag 22 oktober 2009

Win 2 * 2 tickets voor Susanna & The Magical Orchestra en New Found Land in De Kreun op 1.11 of Bota op 2.11

Susanna & The Magical Orchestra en New Found Land zijn 2 acts uit Scandinavië die binnenkort enkele concerten spelen in België.

Indiestyle geeft 2 * 2 tickets weg voor hun optreden in De Kreun op 01.11, en wel via deze link.

2 * 2 tickets winnen voor hun concert in Botanique op 02.11 kan ook. Daarvoor moet je hier klikken.

dinsdag 20 oktober 2009

Win 2 * 2 tickets voor The Leisure Society in Botanique op 31 oktober 2009

The Leisure Society maakt deel uit van het Wilkommen collectief en is te vergelijken met hippe bands als Mumford and Sons en Fleet Foxes. De groep kreeg al volop lof toegezwaaid door zowat de volledige Britse pers. Hun folk komt tot stand door een mix van banjo, ukelele, viool, harmonica en blinkt uit door uitstekende arrangementen. Debuutalbum "The Sleeper" ligt sinds enkele weken in de winkel. Tijd om de nummers live te komen spelen in België, en dat doet The Leisure Society op 31 oktober in de Brusselse Botanique.

Indiestyle geeft 2 duotickets weg voor dit concert. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel deze link om naar de prijsvraag te gaan op Indiestyle.

maandag 19 oktober 2009

Win 5 * 2 tickets voor Kraakpand in de Gentse Handelsbeurs op zaterdag 24 oktober 2009

Nog op zoek naar een ideale opwarmer voor een avondje clubben op Hindu Nights of I Love Techno in Gent op 24 oktober? Kraakpand in de Handelsbeurs al overwogen? Op Kraakpand staan vier of vijf bands in een halve kring in de zaal van de Handelsbeurs, die voor de gelegenheid omgebouwd is tot een grote studio. Het publiek zit aan tafeltjes in de zaal, tussen de bands. Deze spelen afwisselend songs, en de hele show wordt aan elkaar gepraat door muzikant Dirk Blanchart. De groepen brengen muziek uit uiteenlopende genres en juist dat contrast maakt de show spannend. Bovendien kost een ticket zo weinig (10 euro) dat iedereen ervan kan genieten. Op het programma nu zaterdag 24 oktober: de tijdloze garage/surf van The Mudgang, de adembenemende americana van Melissa McClelland en vooral Amelia Curran (die volgens ons de ster van de avond wordt), de akoestische pop van Jaune Toujours en de fragiele deuntjes van She No Go.

Indiestyle geeft 5 duotickets weg voor deze fijne avond. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel deze link om naar de wedstrijd te gaan op Indiestyle.

zondag 18 oktober 2009

Win 2 * 2 tickets voor Brendan Benson in Botanique op 28 oktober 2009

Brendan Benson is naast singer songwriter en muzikale duizendpoot ook lid van The Raconteurs met Jack White van de witte strepen. Da's beter dan de bruine vegen, meneer. Dit keer gaat hij solo de baan op om zijn nieuwe album voor te stellen, vol poppy indie met een vleugje country en een streepje folk. Op woensdag 28 oktober speelt Brendan Benson live in de mooie Rotonde van de Botanique.

Indiestyle geeft 2 duotickets weg voor dit concert. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel deze link om naar de prijsvraag te gaan op Indiestyle.

zaterdag 17 oktober 2009

Hockey - Mind Chaos: strak als een goed gepaste string

Zo chaotisch als de titel en de hoes van hun debuutalbum willen doen geloven zijn de nummers van de heren Hockey niet. Op "Mind Chaos" horen we 11 nummers zo strak als een goed gepaste string.

Klik deze link om de volledige review te lezen op Indiestyle

Win 2 * 2 tickets voor Micachu & The Shapes in Botanique op 27 oktober 2009

Mica Levi, alias Micachu, stelt een muzikale leefwereld voor die zich uitstrekt van geniale, experimentele pop tot eenvoudige composities met bijvoorbeeld dubstep en garage in verwerkt. Haar eerste album "Jewellery" kreeg eerder dit jaar een 4/5 van Indiestyle. Op dinsdag 27 oktober spelen Micachu & The Shapes live in Botanique.

Indiestyle geeft 2 duotickets weg voor dit concert. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel deze link om naar de prijsvraag te gaan op Indiestyle.

dinsdag 13 oktober 2009

Win 2 * 2 tickets voor Athlete in Botanique op 19 oktober 2009

Athlete bracht enkele maanden geleden een nieuwe plaat uit, en trekt nu langs Europese zalen om de beste nummers van deze CD en hun vorige albums live te spelen. Qua stijl kun je de groep indelen tussen Coldplay en Travis: kwaliteitsvolle popsongs die lekker in het gehoor liggen en het potentieel hebben om een groot publiek aan te spreken. Op maandag 19 oktober speelt Athlete in Botanique.

Indiestyle geeft 2 duotickets weg voor dit concert. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel deze link om naar de wedstrijd te gaan op Indiestyle.

zaterdag 10 oktober 2009

Win 2 * 2 tickets voor The Rakes in Botanique op 17 oktober 2009

The Rakes bracht dit jaar het album "Klang" uit en speelden de voorbije maanden al enkele keren live in België en Nederland. De Rotonde van de Botanique is hoe langer hoe meer een zaal die veel artiesten zien als een 'must play' zaal tijdens een Europese tour. Op 17 oktober maken The Rakes er hun opwachting.

Indiestyle geeft 2 duotickets weg voor dit concert. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel deze link om naar de prijsvraag te gaan op Indiestyle.

donderdag 8 oktober 2009

Verslag en setlist Girls in Botanique op 7 oktober 2009 - meer dan aardig visitekaartje

Jij in een donkere kelder met Girls uit San Francisco, hmm, je zou voor minder de eerste fikse regenbui van de herfst van 2009 trotseren. Wie zich verwacht aan schaarsgeklede vrouwen komt weliswaar bedrogen uit. Wie snakt naar high society chicks ook. De Girls waar wij in Botanique naar gingen kijken hebben net een alleraardigst debuutalbum uit dat simpelweg "Album" heet. Ze dragen lelijke hemden en steken die, wars van elk gevoel voor stijl, in hun afgrijselijke jeans uit de Amerikaanse Stock. Weliswaar de Amerikaanse Stock uit Amerika zelf. Klik deze link om verder te lezen op Indiestyle.

dinsdag 6 oktober 2009

Win 5 * 2 tickets voor Tomàn, The Sedan Vault en Soon in Het Depot op 15 oktober 2009

Op vrijdag 23 oktober trekt Het Depot volop de Belgische kaart en zet de Leuvense zaal 3 bands van eigen bodem op de affiche. De Gentse band Tomàn heeft dit jaar hun derde plaat "Where Wolves Wear Wolf Wear" uitgebracht. The Sedan Vault bevestigde met hun tweede langspeler "Vanguard" al het goede dat hun debuut al deed verhopen. Het Antwerpse/Leuvense collectief Soon staat garant voor luide indierock met strakke ritmes..

Indiestyle geeft 5 duotickets weg voor deze fijne avond. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel hier om naar de prijsvraag te gaan op Indiestyle.

zondag 4 oktober 2009

Win 2 * 2 tickets voor Mariee Sioux en Nele Van den Broeck in Nijdrop op 23 oktober 2009

Op vrijdag 23 oktober presenteert Nijdrop een affiche om u tegen te zeggen, en zet het bekendste jeugdhuis van België 2 ferme vrouwen op het podium: Mariee Sioux en Nele Van den Broeck. Sioux is een regular in Duyster op Stubru en was al 2 maal te gast in de AB. Dat we haar bij Indiestyle hoog in 't vaandel dragen was ook al geen geheim meer. Nele Van den Broeck is een voorlopig nog goed bewaard geheim, dat meer en meer mensen echter beginnen te ontdekken. Terecht.

Indiestyle geeft 2 duotickets weg voor deze fijne avond. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel deze link om naar de wedstrijd te gaan op Indiestyle.

zaterdag 3 oktober 2009

Win 3 * 2 tickets voor Baddies in Botanique op 15 oktober 2009

Baddies houden het midden tussen The Hives en The Futureheads. On stage fabriceren ze hun luchtige pop- en rockcomposities met energieke gitaarriffs, potig slagwerk en een grote dosis attitude. Na optredens op onder meer Les Nuits Botanique en verschillende andere festivals en zalen in België en Nederland zakt de groep in de herfst van 2009 opnieuw af naar onze contreien. Op 15 oktober komen Baddies hun album "Do The Job" voorstellen in de Rotonde van de Botanique.

Indiestyle geeft 3 duotickets weg voor deze avond, waarop je ook support act Yum op je bord krijgt. Wil je kans maken om er eentje te winnen? Klik dan snel hier om naar de prijsvraag te gaan op Indiestyle.