Indiestyle

Gek Van Muziek is goed, maar Indiestyle is beter, daarom: http://www.indiestyle.be

dinsdag 30 september 2008

Alaska In Winter - Holiday, release gepland voor 17 november en ander kort nieuws

- Alaska In Winter heeft een nieuw album klaar. "Holiday", geschreven en opgenomen in Berlijn, zal als alles volgens plan verloopt te koop zijn vanaf 17 november
- Officer Kicks hebben een nieuwe single, "Pictures Of Me". Die is net als hun debuutalbum "The Six Grand Plot" te koop op Amazon UK en nog een paar andere sites
- De release van "The Jasmine Flower" van Heather Nova is niet meer veraf. Om dat te vieren kun je op MySpace al een nummer van het album horen. Klik hier om "Ride" te beluisteren
- Het Belgische White Circle Crime Club trekt in oktober en november door Europa als support van No Age. De groep komt op die manier terecht in zalen in Spanje, Italië, Frankrijk en Nederland
- Johnny Marr ontkent geruchten dat hij samen met Pete Doherty aan iets aan het werken zou zijn. Momenteel schrijft hij met The Cribs een nieuw album bij elkaar

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Garcia Goodbye komt binnen in Puur Belgisch en ander kort nieuws

- Garcia Goodbye is bij Jim binnengekomen op 15 in Puur Belgisch. Deze zanger kwam ons in september uit het niets verrassen met het prachtige "My Life In Finland". Deze single nog hoger stemmen kan door hier te klikken. Onze andere suggesties zijn Johnny Berlin en Zender
- Sleepingdog heeft de laatste weken getoerd in Engeland. Een video van "Your Eyes" tijdens het slotconcert in Leeds kun je bekijken op YouTube, via deze link
- The Courteeners hebben voor Yahoo UK een akoestische sessie gespeeld achterin een VW Beetle Kombi Van. Hier klikken om de beelden te bekijken
- White Circle Crime Club heeft een video gemaakt voor "Children Inhale", te bekijken via deze link
- Mud Flow is op zoek naar een nieuwe drummer en houdt audities in Brussel op 7 en 14 oktober 2008. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info at mudflow.com

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

maandag 29 september 2008

Iglu & Hartly, Yuko, You Raskal You en Simplesongs toegevoegd aan kalender van Trix

We schreven enkele weken geleden voor het eerst over Iglu & Hartly, een groep Amerikanen die ons toen is voorgesteld als een hete hype voor de nabije toekomst. Eerlijk gezegd weten we niet wat we van deze bonte bende moeten denken. Kitscherig zijn ze zeker, maar zijn ze verwerpelijk of juist geniaal? We vrezen een beetje voor het eerste, maar dat ze effectief 1 van de grote sensaties van 2009 zullen worden, daar zijn we bijna zeker van. NME gaf hun album een 2/10, maar ze staan met "In This City" wel al enkele weken in de toonaangevende Arriba!-lijst van Humo. Als zelfs onze favoriete journalisten elkaar tegenspreken, sta ons dan toe dat we zelf nog even twijfelen. Nadat Paradiso en Rotown deze groep al op de Nederlandse concertkalenders zetten, doet Trix nu hetzelfde voor België. Iglu & Hartly zijn op 15 december te gast in Antwerpen. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de site van de zaal.
Trix heeft er een mooie traditie van gemaakt om beloftevolle Belgische artiesten het voorprogramma te laten verzorgen van de internationale podiumgasten. Nu zaterdag 4 oktober mag Simplesongs de zaal opwarmen voor Get Well Soon. Ken Veerman heeft een groep muzikanten rond zich verzameld. Wie zijn shows vroeger ondanks de afwisseling van gitaar, loop station en toetsen soms te kaal vond krijgt nu mogelijk iets totaal anders te zien. Solo was hij sowieso al goed genoeg voor een plaats in de halve finale van Humo's Rock Rally.
Yuko stelde dit weekend trots een full CD voor in Minnemeers te Gent en mag op 18 oktober in Trix openen voor M83. Van een mooie combinatie gesproken. Beide bands houden van zweverige klanktapijten, en hoewel Yuko het rustiger houdt dan hun Franse collega's zal de groep ongetwijfeld in de smaak vallen bij het Antwerpse publiek.
You Raskal You is 1 van de Belgische groepen die ik nog iets meer in het oog houd dan vele anderen. Hun liedje "The Year I Bleached My Hair" is een tijdlang mijn profile song geweest op MySpace. Op donderdag 6 november spelen ze in het voorprogramma van Le Loup, als opener voor wat een adembenemende avond belooft te worden.
Links:
Iglu & Hartly MySpace
Simplesongs MySpace
Yuko MySpace
You Raskal You MySpace
Trix MySpace
Trix website

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Mercury Rev - Strange Attractor nu gratis te downloaden

Toen Mercury Rev in juni de release van 2 nieuwe albums aankondigde, leek eind september nog veraf. "Snowflake Midnight" zou op CD verschijnen, terwijl "Strange Attractor" alleen te koop zou zijn als download.
Aangename verrassing die vandaag in onze mailbox viel: voor iedereen die is ingeschreven op de mailing list van Mercury Rev is "Strange Attractor" volledig gratis. Vloeken is niet nodig, want dit aanbod is ook geldig voor wie zich nu inschrijft voor die mailing list. Snel naar de officiële site van de groep dus, zulke aanbiedingen blijven zo goed als nooit eeuwig geldig.
In november geeft Mercury Rev enkele optredens in België en Nederland. Op 22.11 staat de groep in Paradiso en op 24.11 in de AB. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de sites van de zalen.
Links:
Mercury Rev MySpace
Mercury Rev officiële site
Paradiso
AB

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Kaiser Chiefs - Never Miss A Beat van 5 naar 1 in Humo's Arriba!

Op het nieuwe volledige album van Kaiser Chiefs is het nog even wachten. "Off With Their Heads" zou binnen 2 weken te koop moeten zijn. Ondertussen dichten de redacteurs van Humo de single "Never Miss A Beat" al een grote toekomst toe. Het nummer stijgt deze week van 5 naar 1 in Arriba!, doorgaans een uitstekende barometer voor wat hip is en zal zijn. Het ziet er dus naar uit dat Kaiser Chiefs de komende maanden de radiogolven kleur zullen blijven geven, en daar zijn we niet rouwig om, integendeel. "Where the Cold Wind Blows (ft. Regina Spektor)" van Nickel Eye blijft deze week op 2 staan, terwijl Kings Of Leon 1 plaats winnen en "Crawl" op 3 parkeren.
Links:
De volledige Arriba!-lijst
Kaiser Chiefs MySpace
Nickel Eye MySpace
Kings Of Leon MySpace

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

AB - nieuwe website online sinds vandaag, een Vespa en andere prijzen te winnen

Het gaat snel in de wereld van het internet, en dus kreeg de website van de AB, goed voor 60% van de ticketverkoop, een nieuw jasje. Of kleedje, kies zelf maar. De nieuwe site blijft natuurlijk de plaats bij uitstek om op een eenvoudige manier van in je luie zetel een ticket te kopen. Daar verandert niets aan. Toch zijn er enkele nieuwigheden en verbeteringen die in het oog springen.
Het succes van MySpace, Facebook en andere social networking sites is ook de mensen binnen de muziekwereld niet ontgaan. Op sites van festivals als Lowlands en Pukkelpop vond je al een community waar je andere gelijkgestemde festivalgangers kon ontwaren en op voorhand met hen afspreken. Ook op de pagina's van de Ancienne Belgique zul je gemakkelijk mensen kunnen leren kennen met dezelfde muzieksmaak als jij. Je zult ook kunnen matchen met vrienden en zien welke concerten zij bijwonen of bezocht hebben.
De concertkalender kreeg ook een nieuw gezicht. Niet alleen staan er nu foto's van de artiesten naast de datum van hun optreden, als je inlogt zal de site je, aan de hand van je surfgedrag, zelf concerten suggereren. Er komt een voor, tijdens en na-gedeelte voor vele concerten. Van elke artiest die ooit optrad in de AB vind je vanaf nu een spoor terug. Op de dag van een concert zul je voortaan vanaf 12 uur 's middags de timings kunnen checken. Achteraf vind je verslagen, foto's, en eventueel filmbeelden. Dat laatste gebeurt via ABtv, dat ook een veel centralere plaats krijgt op de AB website.
Het is niet de bedoeling dat wij alle nieuwigheden in een ellenlange lijst opsommen, maar hopelijk ben je nu wel nieuwsgierig genoeg om een kijkje te gaan nemen. Zoniet kan het misschien wel helpen als we zeggen dat je een Vespa en een pak andere mooie prijzen kunt winnen. Toch maar eens een bezoekje brengen dus.
Links:
De nieuwe AB website

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Portugal. The Man en Alaska In Winter deze week live in Rotown

Rotown uit Rotterdam komt regelmatig aan bod in deze nieuwsrubriek, en dat heeft een simpele reden: de sterke programmatie. De week die vandaag begint sluit op zondag 5 oktober mooi af met Alaska In Winter. De dromerige muziek van de in Berlijn woonachtige Amerikaan Brandon Bethancourt stroomt werkelijk als een warme gloed door het lichaam. Zijn debuutalbum "Dance Party in the Balkans" ontstond tijdens een winters verblijf in het noordelijke Alaska, geholpen door zijn vrienden van Beirut (Zach Condon) en A Hawk and a Hacksaw (Heather Trost). De combinatie van onderkoelde elektronica met warme instrumenten zoals blazers en violen blijkt daarbij een gouden greep.
Een paar dagen eerder, op donderdag 02.10, kunnen we naar een groep die er door het opnemen van leestekens in de groepsnaam voor zorgt dat zinnen er vreemd gaan uitzien: Portugal. The Man, afkomstig uit het plaatsje Wasilla, toevallig de stad waar John McCain’s ‘running mate’ Sarah Palin ooit burgemeester was. Na eerder twee albums te hebben uitgebracht, begon het balletje voor Portugal. The Man pas goed te rollen dankzij hun MySpace-account. Het derde album "Censored Colors" is nu dan ook in Nederland uitgekomen en laat de veelzijdige muzikaliteit van deze kleurrijke jongens horen. Een combinatie van de betere indie met seventies prog-rock, zoals ook MGMT en Vampire Weekend dat doen. Meer harmonieus daarentegen, waarbij de hoge samenzang dikwijls doet denken aan de Beach Boys.
Links:
Rotown officiële site
Rotown MySpace
Alaska In Winter MySpace
Portugal. The Man MySpace

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

The Mummers - Tale To Tell (Part One), sprookjes voor jonge en minder jonge genieters

Ik zette "Tale To Tell (Part One)" van The Mummers op en vertelde mijn dochters dat dit de muziek is die ze draaiden op het bal waar Assepoester het hart van de prins veroverde. Ze geloofden me onmiddellijk.
Laat dit je vooral niet verbazen. Opener "Wonderland" vertelt het verhaal van een meisje dat in gedachten een eigen fantasiewereldje creëert en ervan droomt om naar een andere wereld te reizen. The Mummers, met een hoofdrol voor zangeres Raissa, slagen er schijnbaar zonder moeite in om de beoogde sfeer naadloos neer te zetten. Doorheen het volledige album blijven we ondergedompeld in een landschap dat zich uitstrekt tussen betovering en werkelijkheid. We hebben het hier niet over doordeweekse indie, maar over een kasteel in de wolken waar groepen als My Life Story, Belle & Sebastian en The Divine Comedy worden aangevuurd door een sprookjesfiguur met een stem à la Björk.
Met al wie denkt dat zoiets alleen maar heel veel moois kan opleveren zijn we het volledig eens. De CD verscheen in augustus op Big Bass Drum Records, een label dat niet echt promotie krijgt in België en Nederland. Toen we The Mummers leerden kennen via MySpace, stuurden we Raissa een dolenthousiast bericht en gelukkig was ze zo lief om ons "Tale To tell (Part One)" te bezorgen voor een review. Nu maar hopen dat we de bende - in totaal werkten er meer dan 20 mensen mee aan de CD - binnenkort ook op onze podia kunnen bewonderen. Een voorsmaakje vind je op MySpace. Op de officiële site van The Mummers vind je een aantal links naar winkels waar je het album online kunt bestellen.
Ons oordeel: 4/5
Links:
The Mummers MySpace
The Mummers officiële site
Gratis mp3 March Of The Dawn

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

The Kooks - Sway in al zijn verschillende formaten

"Sway", de nieuwe single van The Kooks, komt eraan op 13 oktober. Hoewel singles hoe langer hoe meer enkel digitaal te krijgen zijn, bieden The Kooks je de keuze tussen een CD, 2 verschillende 7" singles en een download. We laten jullie graag weten wat je op deze verschillende versies kunt terugvinden.
CD Single
1. Sway (Radio Mix)
2. Stole Away (Demo)

7" Single 1
Side 1
1. Sway
Side 2
1. It Can Be So Hard (Demo)

7" Single 2
Side 1
1. Sway (Radio Mix)
Side 2
1. Sway (Live Woodstock Session)

iTunes package
1. Sway
2. Sway (Live Woodstock Session)
3. Stole Away (Demo)
4. It Can Be So Hard (Demo)
Links:
The Kooks MySpace
The Kooks officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

zondag 28 september 2008

Keane - Spiralling video nu online en ander kort nieuws

- Keane heeft een video gemaakt voor "Spiralling", en je kunt hem nu bekijken op het wereldwijde web. Wie hier klikt komt er zonder omwegen
- Athlete zit in de studio in LA en laat weten dat de nummers "The Getaway", "Don't Hold Your Breath" en "Light The Way" alvast zijn ingeblikt
- Alle concerten tijdens het Absolutely Free Festival in Genk zijn gefilmd. De eerste video's kun je nu bekijken via deze link
- Jail Guitar Doors is een Engels project waarbij gevangenen muziekinstrumenten krijgen om te helpen bij hun rehabilitatie. Muzikanten als The Pogues en Billy Bragg schonken spullen weg voor een veiling. Hier klikken voor meer info
- Be Your Own Pet brengt een aantal 7" singles tegelijk op de markt, namelijk 1 voor elk bandlid. Op deze link kun je ze allemaal bekijken en kopen
- Novastar heeft een nieuw forum. Hier klikken als je een woordje wilt meespreken

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Coldplay - Lost? is nieuwe single, video nu al online en ander kort nieuws

- Coldplay heeft "Lost?" gekozen als volgende single. Hier klikken om de video te bekijken op de officiële site van Chris Martin en co
- Das Munich uit Zonhoven is op zoek naar een trompettist. Wie zich geroepen voelt en geen bezwaren heeft tegen het spelen van opgelegde lijntjes: cv met motivatiebrief en kopietjes van uw diploma's richten naar jepderaeck at hotmail.com
- Port O'Brien laat weten dat je op de site van Spin 2 van hun video's kunt bekijken. Het gaat om de filmpjes die horen bij "Stuck On A Boat" en bij "In Vino Verita". Beschouw deze link gerust als een wegwijzer
- Yellow Bird Project verkoopt exclusieve t-shirts van onder meer The Magic Numbers, The National, Wolf Parade en The Shins. De winsten gaan integraal naar een goed doel, dat de artiesten zelf mogen kiezen. Meer info via deze link
- The Courteeners spelen op 9 oktober in de Apollo in Manchester en zullen een Live EP met 4 nummers van dat concert verkopen voor 99p, Britse Pence dus. Als we het goed verstaan hebben ben je wel verplicht om vooraf te bestellen. Hier klikken voor meer info

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

zaterdag 27 september 2008

Satellite State EP - een satellietstaat van Snow Patrol en Coldplay die klaar is voor meer

Satellite State neemt deel aan de Engelse wedstrijd unsignedAct. Ze hebben geen contract, maar wel al een EP, die ze zelf uitbrachten. Op de Satellite State EP krijg je 4 nummers die, door de stem van zanger Gary Nicks, onvermijdelijk aan Snow Patrol doen denken. Niet echt een handicap, zoiets, eerder een troef. Ook de opbouw van de nummers refereert aan liedjes als "Chasing Cars", maar ook groepen als Coldplay en Keane zijn nooit ver weg.
De eerste 3 nummers klinken goed, zonder de schaduw van de geciteerde voorbeelden te kunnen verlaten. Het laatste liedje, "One Small Step", verdient daarentegen een plaats in de premier league van de Britse popmuziek. Van bij de eerste toon klinken gitaar, bas en drums verrukkelijk en eens de zang, die in deze song een meer eigen identiteit heeft, invalt is genieten de enige mogelijke optie. Als Satellite State een paar andere parels van dit kaliber kan schrijven gaan we nog heel veel over deze groep horen.
Je zult de EP waarschijnlijk in geen enkele Belgische of Nederlandse winkel kunnen kopen. Op Myspace vind je gelukkig een groot aantal links waar je de Satellite State EP kunt vinden, als download of op CD, aan jou de keuze. Je kunt er momenteel trouwens alle nummers beluisteren en je eigen mening vormen, een miskoop is dus volledig uitgesloten.
Ons oordeel: 3.5/5
Links:
Satellite State MySpace
Satellite State officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Travis live in AB op 12 december

We hadden het de laatste weken al vaak over Travis en daar was telkens een goede reden voor. Begin juli kwam de single "J. Smith" binnen in de Britse indie charts. Een dikke maand later kregen we te horen dat Travis een nieuw album klaar had dat "Ode To J. Smith" zou heten en dat de release op het eigen label Red Telephone Box voorzien was voor eind september. Ondertussen mochten we ook al de nieuwe single "Something Anything" aankondigen, alsook een concert van Travis in de Amsterdamse Melkweg op 10 december.
We verwachtten toen al dat deze Britten België niet links zouden laten liggen, en de AB bevestigt onze vermoedens door Travis op de kalender te zetten voor vrijdag 12 december. Een uiterst geschikte manier om je weekend te beginnen noemen we zoiets. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de site van de zaal.
Links:
Travis MySpace
Travis officiële site
AB

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Ladytron - Runaway nieuwe single, live in Botanique op 7 november en Melkweg op 8 november

Ladytron scoorde eerder dit jaar in de Britse indie charts met "Ghost" en heeft nu met "Runaway" een nieuwe single klaar. De vrouwenstemmen en de elektronica op MySpace zijn van dien aard dat ze me heel erg doen denken aan het voorlaatste album van Goldfrapp, net voor die groep besloot om alle elektronische snufjes overboord te gooien. Ladytron bracht onlangs de CD "Velocifero" uit en komt binnenkort naar België en Nederland om de plaat live te promoten. Op 7 november staat de Britse groep in de Botanique, 1 dag later in de Melkweg.
Wie naar het concert in Brussel gaat en op tijd is krijgt als bonus een show van Metronomy te zien. Van een voorprogramma kun je moeilijk spreken, we houden het liever op een dubbele affiche. Dit elektrocombo uit de UK liet begin deze maand hun 2de CD "Nights Out" op de wereld los, en die kreeg van de internationaal toonaangevende site Drowned In Sound een mooie 8 op 10. Of er in Amsterdam een support act is weten we niet. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de sites van de zalen.
Links:
Ladytron MySpace
Ladytron officiële site
Metronomy MySpace
Botanique
Melkweg

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Setlist The Little Ones Botanique 24 september 2008

The Little Ones speelden deze week in Botanique en Paradiso om hun CD "Morning Tide" te promoten. Voor de liefhebbers wisten we de setlist van het concert in Botanique op de kop te tikken.
1. Cha Cha Cha
2. Ordinary Song
3. Gregory’s Chant
4. Morning Tide
5. Oh MJ!
6. Like a Spoke On a Wheel
7. Tangerine Visions
8. Rise & Shine
9. Face The Facts
10. Everybody’s Up To Something
11. Lovers Who Uncover
12. Let Them Ring The Bells
Dit optreden gemist? Niet getreurd, Botanique en Paradiso hebben nog een pak mooie concerten gepland voor oktober en de maanden daarna. Zeker een kijkje nemen op de kalenders dus. De logica wil dat er meer indieconcerten georganiseerd worden als er meer volk naar indieconcerten gaat, het is dus in jullie eigen belang.
Links:
The Little Ones MySpace
The Little Ones officiële site
Botanique
Paradiso

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Arctic Monkeys At The Apollo - Première in Melkweg op 13 oktober, tracklist nu al bekend

Op maandag 13 oktober heeft Melkweg Cinema de exclusieve Nederlandse première van de Arctic Monkeys film 'Arctic Monkeys At The Apollo', een liveregistratie van één van de meest populaire bands van dit decennium. De film van 76 minuten is opgenomen in de Apollo in Manchester tijdens de laatste show van hun enorm succesvolle wereldtour in 2007.
Het doel van de vertoning is de echte liefhebbers een unieke kans te bieden om de film als eerste op groot scherm te zien. Er is een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar, die gratis te verkrijgen zijn via de website van de Melkweg, maximaal 2 per persoon. De reserveringen worden opengesteld op zaterdag 27 september om 12:00 uur. Let op: bij de kassa wordt je ID met je reservering gecontroleerd.
Op de officiële site van de film zelf vind je een lijst met cinema's in Nederland en België waar je naar de film kunt gaan kijken. Je vindt er ook de tracklist van de film, die we graag met je delen.
1. Brianstorm
2. This House is a Circus
3. Teddy Picker
4. I Bet You Look Good on the Dance Floor
5. Dancing Shoes
6. From the Ritz to the Rubble
7. Fake Tales of San Francisco
8. When the Sun Goes Down
9. Nettles
10. D is for Dangerous
11. Leave Before the Light Come On
12. Fluorescent Adolescent
13. Still Take You Home
14. Da Frame 2R
15. Plastic Tramp
16. 505
17. Do Me a Favour
18. A Certain Romance
19. The View From The Afternoon
20. If You Were There, Beware
Links:
Meer info hierover op de site van Melkweg
Melkweg MySpace
Arctic Monkeys At The Apollo officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Anathallo - Canopy Glow, tracklist bekend, live in Cactus, Db's en Patronaat

De release van "Canopy Glow" van Ananthallo is voorzien voor half november dit jaar. Het toeval wil dat deze groep op dat ogenblik door Europa toert met 1 halte in België en 2 in Nederland. De tracklist van de CD ziet eruit als volgt:
1.Noni's Field
2.Italo
3.Northern Lights
4.The River
5.Cafetorium
6.Sleeping Torpor
7.All The First Pages
8.John J Audubon
9.Bells
10.Tower Of Babel
We leerden Anathallo kennen door een aankondiging van Muziekcentrum Cactus uit Brugge. We lazen dat de groep op 16 november zal optreden in het voorprogramma van Mugison en gingen eens luisteren op MySpace. Aangename verrassingen bestaan gelukkig nog, en de muziek van Anathallo is er een goed voorbeeld van. Uitermate geschikt voor mensen die wel eens euforisch worden bij het horen van Sufjan Stevens, Animal Collective of Arcade Fire. In Brugge krijg je naast Anathallo en Mugison ook nog Brusselaar Ignatz te zien.
Een kleine 10 dagen later zal de groep uit Chicago ook in Nederland te bewonderen zijn. Op 26 november spelen ze in Db's studio te Utrecht, en 1 dag later in Patronaat te Haarlem. Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de sites van de zalen.
Links:
Anathallo MySpace
Anathallo officiële site
Mugison MySpace
Ignatz MySpace
Cactus
Db's
Patronaat

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

vrijdag 26 september 2008

Barbie Bangkok - People And Geometry, en een hoop fijne liedjes

"People And Geometry" heet de nieuwe van Barbie Bangkok. Van mensen heb ik altijd al gehouden, in de meeste gevallen. De liefde voor geometrie, oftewel meetkunde, daarentegen bekoelde al op heel jonge leeftijd. Hoog tijd om daar iets aan te doen, en misschien is de titel van deze prachtige CD een goede motivatie.
Op zijn Kowliers, maar dan in 't Engels, mag "Paranoid Parenting" de toon zetten voor een plezierig tochtje langs afwisselende decors. Het toeterende en bellende "New Delhi" wist zich deze week een plaatsje te veroveren in De Afrekening bij StuBru, en klinkt elke luisterbeurt opnieuw nog vrolijker dan de vorige. Barbie Bangkok niet vergelijken met Talking Heads is bijna onmogelijk. Toch heeft de groep een persoonlijk gezicht, dat een eigen visie geeft op werk van voorgenoemde groep van David Byrne vermengd met wat dansbare Rolling Stones, een Bowie-sfeertje, Roxy Music, beetje Bob Dylan en Paul Weller erbij, en nog wat andere klassiekers. Samen met een grote dosis originele inspiratie zorgt dit voor een eindresultaat waar we keer op keer gulzig opnieuw naar verlangen.
De concertagenda van Barbie Bangkok is maar povertjes gevuld de komende maanden. We weten niet of dit een bewuste keuze is van de groep, of een gebrek aan kansen, maar met deze CD zou het tij weleens snel kunnen keren.
Ons oordeel: 4/5
Links:
Barbie Bangkok MySpace
Barbie Bangkok officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Paul Weller, Moke, Wovenhand, Heather Nova en meer in de Effenaar in oktober

Het is bijna oktober, en we maken van de gelegenheid gebruik om enkele concerten in de Effenaar in de kijker te zetten. Op 2 oktober is Paul Weller te gast in een nu al uitverkochte zaal. Moke verzorgt het voorprogramma, en Nederland mag daar best trots op zijn. Dit is niet gewoon een Hollands groepje dat eenmalig als support mag dienen voor een internationale ster die nauwelijks interesse toont voor wie er voor het begin van zijn eigen show op het podium staat. Moke staat er dankzij een uitnodiging van Paul Weller zelf, en dat is geen uitzondering voor deze groep, want ze trekken samen met de modfather Europa rond.
We sommen ook graag de andere concerten en activiteiten op die jullie als indiefreaks en britpoppers zouden moeten kunnen bekoren:
04okt Wovenhand
17okt The Madd & The Gonks & Radio Spoetnik Dj's
24okt Nevermind the Deejays
26okt Daniel Johnston
27okt Heather Nova & Simon Sings
Als we even verder naar voor blikken zien we voor november mooie namen als Elbow, Levellers, Friendly Fires en Pete Murray, meer dan genoeg om van te smullen dus. Voor het volledige programma, tickets en andere info verwijzen we jullie graag naar de site van de Effenaar.
Links:
Effenaar website
Effenaar MySpace

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Britpop Startpagina - Een verzameling links die je een tijdje zoet houdt

Het internet zit vol startpagina's, maar degenen die echt nuttig zijn kun je zowat op 1 of maximum 2 handen tellen. Gelukkig maar, in zekere zin, want ik weet niet waar ik die 3de hand zou moeten hangen en mijn broekzakken zitten nu al veel te vol.
Deze week ontdekten we voor het eerst sinds lang een startpagina met een toegevoegde waarde. Het zal jullie niet verwonderen dat het om een Britpop Startpagina gaat, voor zover we weten de eerste in het genre in België en Nederland. De mensen van Britpop Startpagina zijn ons op het spoor gekomen terwijl we ons momenteel nog vrij low profile opstellen, ze hebben met andere woorden hun research goed gedaan en niet zomaar een pak links op een hoopje gegooid.
Je krijgt er een overzichtelijke indeling aan de hand van categorieën als Official Sites, Britpop Info, Gerelateerde Artiesten, Foto's en nog veel meer. Zorg wel dat je een uurtje de tijd hebt, want je weet wanneer je deze links begint te klikken, maar je weet niet wanneer je eindigt.
Link:
Britpop Startpagina

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Le Guess Who? 2008 in Utrecht tussen 27 en 30 november met Dragons Of Zynth, Beach House en veel meer

Vanaf aanstaande zaterdag 27 september begint de voorverkoop voor de passepartout kaarten van Le Guess Who? 2008. Het festival belicht de meest vernieuwende, vooruitstrevende en creatieve muziekscenes en bijbehorende kunstvormen. Dit jaar is Le Guess Who? uitgebreid in dagen en locaties: van donderdag 27 november tot en met zondag 30 november in Tivoli, Tivoli de Helling en Ekko. Een passepartout kost maar 20,- euro.
Net als vorig jaar ligt de grote focus van het festival op de uiterst creatieve Canadese scene, maar uitstapjes naar buurland VS worden niet geschuwd. ‘Vanuit onze kennis en ervaring weten we welke bands muzikale kwaliteit in zich hebben. Een van de acts van vorig jaar, Black Mountain bijvoorbeeld, speelde afgelopen zomer op de grote festivals als Roskilde, Lowlands en Glastonbury’, vertelt Johan Gijsen. Hij is hoofd programma bij Tivoli en is samen met zijn compagnon Bob van Heur (Distorted Channel) initiator en programmeur van het festival. ‘Le Guess Who? staat in de voorste linie van de muziekindustrie, zegt Gijsen’ Hoe dat zich uit? ‘Vorig jaar, tijdens de eerste editie, vertrok de band Miracle Fortress met een platencontract bij Rough Trade, gevolgd door een succesvolle Europese tour. Om nog maar een voorbeeld te geven.
De eerste namen voor het festivalprogramma zijn o.a. Hrsta, Fred Eaglesmith, Katie Stelmanis, Cryptosy, Beneath the Massacre, Dragons of Zynth, Beach House, Jana Hunter, Think about Life, Land of Talk, torngat, Elfin Saddle, The Mole, Fairmont, Pantone, Hrsta & een expositie door Jack Dylan. Dit zal de komende tijd nog aangevuld worden met nog enkele zeer bijzondere namen.
Le Guess Who? 2008 Wordt mede mogelijk gemaakt door: Stadspromotie Utrecht, VSB Fonds, Gonzo Circus, Tivoli, Distorted Channel, Plato, Subbacultcha, Ekko, Pop Montreal, Bar Weinig.
Links:
Tivoli
Ekko

Win 2 * 2 Passepartoutkaarten voor Le Guess Who? 2008 in Utrecht tussen 27 en 30 november. Klik hier.

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

donderdag 25 september 2008

Mint in Duitsland, als support van The Charlatans - Een verslag van zanger Erwin

Erwin, zanger van Mint, heeft zo'n vlotte pen dat we hem elke week om een artikel zouden willen vragen, maar dat kunnen we hem natuurlijk niet aandoen. We vertelden jullie al dat "Hinterland", het meest recente album van de groep, sinds kort te koop is in Duitsland. Toen we onlangs lazen dat Mint bij onze oosterburen enkele optredens zou doen als support voor The Charlatans, vonden we het wel een goed idee om hem om een verslag te verzoeken. Het resultaat lees je hieronder. Op de foto van Kim Windmolders kun je zien hoe druilerig het Duitse weer was. Het woord is aan Erwin.
Maandagmorgen 8u. Terwijl de E314 volloopt in de richting van Brussel gaan wij op het klaverblad in Lummen de andere kant op, naar het Oosten. We zitten met zijn zessen – de vijf Mint-o-maten en onze vaste mixer Grumph – in onze toerkamionet, The Duke. Tim (drum) zit aan het stuur en iedereen heeft er goesting in. 't Is de eerste keer dat we in Duitsland gaan spelen en het komt precies op het goede moment nu de plaat er zo'n drie weken in de winkels ligt en een reclameclip met onze muziek op de Duitse TV loopt.
The Charlatans zijn niet meer zo immens populair als in hun hoogdagen in de jaren '90 maar met 4 miljoen verkochte albums en een uitverkocht Wembley op hun palmares is deze 'supportslot' natuurlijk toch een buitenkans.

Na een vlotte rit van zo'n 9u doorheen Duitsland, de eerste Duitse halve liters en de nodige hilariteit omwille van de kinky talk van de GPS-stem die door Kim (toetsen) werd geïnstalleerd rijden we Berlijn binnen. Phillippe (bas) en Steve (gitaar) denken nu snel hun met Bitburgerbier gevulde blaas te kunnen gaan ledigen maar dat is buiten het Berlijnse stadsverkeer gerekend. Iedereen verkneukelt zich wanneer de verkeerslichten nog maar eens net voor ons op rood springen. Gaat de pisfles bovengehaald worden? Neen, ze houden het vol tot tegen de muur van de concertzaal. Dju!

De Postbahnhof blijkt een coole zaal voor zo'n 600 man te zijn. Spijtig alleen dat ze onze technische rider niet gehad hebben. 'Nur funfzehn kanalen habt ihr' klinkt het terwijl we er eigenlijk 22 nodig hebben. Even wat stress maar Grumph maakt zijn naam waar door doortastend te onderhandelen. We hebben d'r nu ineens toch 20.
Het concert gaat goed en tegen het einde is de hele zaal mee. Ze appreciëren mijn Duits in ware Jean-Marie Pfaff stijl duidelijk. En ik vind het zelf ook wel plezant. Het is makkelijker scoren dan met bindteksten in het Nederlands. Na de show verkopen we nog een pak cd's en t-shirts en ontmoetten we The Charlatans. Heel sympathieke chaps!

Maandagnacht 01u45. Steve, Grumph en Philippe besluiten nog één laatste Berliner (plaatselijk bier) te drinken in de hostel-bar. Ik ga slapen.

Dinsdagmorgen 7u15. De wekker gaat af. Shit. Ik voel me zowat vijftig. We moeten om negen uur weg zijn dus ontbijten we vroeg en wandelen dan terug naar de parking van de Postbahnhof waar The Duke op ons wacht. Het regent oude wijven en dat past eigenlijk perfect bij het ietwat grauwe karakter van deze vroegere Oostduitse wijk. Het blijft de hele dag regenen en dat maakt
van de trip richting Keulen geen lachertje. We luisteren regelmatig naar de Duitse radio om te horen in welke “stau” we staan. Daarna stel ik voor om wat Nico te draaien – we zijn tenslotte toch in Duitsland - maar dit stuit op sterk verzet. Om vier uur doe ik een telefonisch interview met Bram van Stubru over onze Duitse tour. Het gaat vlot. Het verkeer vlot ondertussen voor geen meter en wanneer we uiteindelijk pas om 18u30 voor de nightliner van The Charlatans parkeren moet het snel gaan want de deuren van de Luxor gaan om 20u open.

De soundcheck verloopt gelukkig efficiënt en dus kunnen we nog rap bij de Indiër om de hoek gaan eten. In ijltempo – jammer want echt wel lekker - werken we ons door het Nan-brood met mango chutney, gefrituurde kikkererwtenballetjes en basmatirijst. Een Kölsch (plaatselijk bier ) om alles door te spoelen en dan rap 'die bühne auf'. Showtime om 21u. We zijn “in form” en het klinkt lekker op het podium. We spelen nog wat hechter dan in Berlijn en het publiek reageert heel goed. Vooral 'Giving blood to machines' gaat er bij de Duitsers in als zoete koek. We maken het af met een intense versie van 'The winter of 1985' en dan is ons half uurtje alweer om. Terug naar de minder glorieuze onderdelen van het muzikantenbestaan als daar zijn afbreken, inpakken, alles doorheen een nauwe nooduitgang slepen en ten slotte inladen in de regen. Ja, het regent inderdaad nog altijd.
Maar fuck de regen, als we uiteindelijk terug op de autostrade richting België rijden trakteren we onszelf nog op een laatste Bitburger. We zijn content en we'll be back!
Links:
Mint MySpace
Mint officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Stereophonics - You're My Star video nu online en ander kort nieuws

- De nieuwe single van Stereophonics heet "You're My Star" en de video is nu te zien op de MySpace van de groep. Hier klikken helpt om er snel te geraken
- Peter, Bjorn And John hebben met "Seaside Rock" een volledig instrumentale plaat die in gelimiteerde oplage te koop is op wit vinyl. We zijn niet zeker of er andere formaten verkrijgbaar zullen zijn
- Chris Garneau is een Amerikaan die mooie muziekjes maakt, en live speelt in Brussel op 4 oktober en Haarlem op 5 oktober. Hier klikken voor meer info over Brussel en hier voor meer info over Haarlem
- Het Depot laat weten dat bijna alle tickets voor het concert van The Wombats op 27 september de deur uit zijn. Meer info via deze link
- Het nieuwe album van Travis ligt heel binnenkort in de winkels. Op MySpace kun je nu al enkele nummers beluisteren. Hoe kom je daar? Via deze link bijvoorbeeld

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Headphone - Lidocaine is nieuwe single

Of ze het speciaal voor ons hebben gedaan? Zeker niet, daar verwedden we een spreekwoordelijk fortuin op. Met "Lidocaine" heeft Headphone in elk geval ons favoriete nummer gekozen als volgende single. Dit is Headphone op zijn best, met een rustig en repetitief begin, een mooie opbouw, de drums van Nico die hun plaats opeisen en een geheel dat eindigt in een enorm dansbaar stuk klassemuziek.
We raden je dan ook aan om dit liedje zo snel mogelijk in De Afrekening te stemmen, zodat het de successen van "Ghostwriter" en "She Is Electric" kan evenaren of zelfs overtreffen. Om je Top 3 te vervolledigen suggereren we "My Life In Finland" van Garcia Goodbye, dat qua stem wel iets van Headphone heeft, en "Bender Parts" van Johnny Berlin. De keuze tussen de vele mooie songs van Belgische makelij was weer niet gemakkelijk.
Links:
Headphone MySpace
Headphone officiële site
Garcia Goodbye MySpace
Johnny Berlin MySpace
Stemmen voor De Afrekening

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

The Dø live in Koninklijk Circus op 9 december

Ze komen snel en massaal terug naar België en Nederland, onze favoriete acts van Pukkelpop. Zondag zagen we The Futureheads al in Botanique, waardoor we helaas Crystal Castles, die gelijktijdig in de ABClub speelden, misliepen. Infadels, Los Campesinos! en The Ting Tings komen binnenkort naar Botanique, dat wisten we ook al. Vandaag horen we dat The Dø, nummer 3 uit onze Pukkelpop top 15, op 9 december op de planken van het Koninklijk Circus zal staan. Het gaat dus snel voor dit Frans-Finse duo dat op de sterke CD "A Mouthful" nog vrij ingetogen klinkt, maar live verandert in een verrassend opzwepende combinatie van sterke ritmes en hoge zang. In het voorjaar speelde de groep nog in veel kleinere zalen. Op de Nederlandse kalender vinden we The Dø voorlopig nog niet terug, maar naar goede gewoonte houden we dit voor jullie in de gaten. Voor meer info over en tickets voor het Brusselse concert verwijzen we julie graag naar de site van het Koninklijk Circus.
Links:
The Dø MySpace
The Dø officiële site
Koninklijk Circus

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Ga gratis naar Bon Iver in De Laatste Show

Het concert van Bon Iver in de Brusselse Botanique is helaas uitverkocht. Dat is goed nieuws voor al wie de goede smaak hoog in het vaandel draagt, maar niet voor de mensen zonder ticket. Of kunnen zij ook juichen? Inderdaad. Op maandag 6 oktober is Bon Iver te gast in De Laatste Show. Er zijn nog veel plaatsen beschikbaar in het publiek. De opnames hiervoor vinden plaats in Vilvoorde en vangen aan om 18u. Iedereen is welkom. Behalve misschien uw Yorkshire Terrier met al dan niet met biologische tandpasta gepoetste tanden.
Dit alles is uiteraard kosteloos. Mensen mogen in groep komen, maar dat is geen verplichting. Inschrijven kan via publiek@delaatsteshow.be of via 02/303 36 00.
Als je ons eeuwig dankbaar bent voor deze info, prent dan goed in je hoofd dat het niet de eerste keer is dat we zoiets op deze pagina's plaatsen, en dat het ook bijlange niet de laatste keer zal zijn. We zijn je dagelijkse bezoekje met andere woorden meer dan waard.
Links:
Bon Iver MySpace
Bon Iver officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

woensdag 24 september 2008

RifRaf 199 met TV On The Radio, Oasis, Mogwai, Lambchop, Mercury Rev en véél meer moois

Op een dag zaten de mensen van RifRaf samen in een naar verse verf ruikend kamertje te brainstormen, tot er plots een een zelfzekere redacteur op de tafel kloppend rechtveerde en joelde: "Laten we eens een RifRaf maken die nóg beter is dan alle anderen". Nadat iedereen hem eerst collectief zot had verklaard en zijn voorstel had afgewezen als écht wel onmogelijk, haalde de betweterige koppigaard het gelijk aan zijn kant en begon het zelfvertrouwen van de RifRaffers te groeien. Het resultaat is er, beste mensen, en zelfs wie getroffen wordt door de ergste diarree op aarde zal in oktober nog niet genoeg tijd op het toilet doorbrengen om zich door alle fijne artikels te worstelen. Dan heb je alvast een goed excuus om op het werk of in de informaticales stiekem de online editie te lezen. De papieren RifRaf kun je zoals steeds op een groot aantal plaatsen in België gratis meegraaien.
We krijgen TV On The Radio op de voorpagina, dat is er alvast eentje om in te kaderen. Vervolgens lezen we interviews met Oasis, Mogwai, Lambchop, Mercury Rev, Emiliana Torrini, Juana Molina, TV On The Radio, Cold War Kids -onze vingers doen al pijn van het intikken van zoveel mooie namen- en Late Of The Pier. In Homegrown krijgen Belgische artiesten opnieuw de aandacht die ze verdienen. Afsluiten doen de mensen van RifRaf weer met een pak recensies en zowat de meest uitgebreide concertkalender die er is.
Ik krijg er niet genoeg van om dit te zeggen, en deze zin zal later zeker in mijn al dan niet vlot verkopende biografie staan, maar RifRaf is zowat het enige blad dat ik ken waar zelfs de reclame interessant is. De volgende editie is RifRaf 200. We zijn alvast benieuwd wat de redactie dan voor ons in petto heeft.
Link:
RifRaf online

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Gem live in Patronaat, Atak, Mezz, W2 en nog een pak zalen + ander kort nieuws

- Gem houdt niet van stilzitten en speelt tussen nu en eind november zo'n 20 concerten in heel Nederland. Hopelijk bieden binnenkort ook wat Belgische clubs deze jongens een podium. Hier klikken voor de volledige kalender
- Polly Scattergood heeft een nieuwe single, die vanaf deze week verkrijgbaar is. "I Hate The Way" is in gelimiteerde oplage te koop op 10" vinyl
- Dijf Sanders en Johnny Berlin spelen op 12 oktober in de ABClub. Tickets kun je kopen via deze link
- Voor het concert van Calexico in de grote zaal van de AB 1 dag later kun je alvast géén tickets meer kopen, want dat is volledig uitverkocht
- Goed nieuws voor mensen die naar The Kooks gaan kijken in Amsterdam en/of Antwerpen. Mystery Jets verzorgen het voorprogramma, dat wordt dus dubbel genieten

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

De Nachten 2008 op 7 en 8 november - nieuwe namen oa V.O., A Place To Bury Strangers en The Germans

We krijgen te horen dat het (literatuur)programma van De Nachten 2008 bijna compleet is. Dat vinden we natuurlijk heel fijn, maar wat ons nog meer interesseert is de muziek. Ook op dat vlak krijgen we een paar mooie nieuwe namen te horen. Degenen die we eruit pikken zijn The Grooms op 7 november en The Germans, V.O. en A Place To Bury Strangers 1 dag later. We geven je ook een opsomming van alle namen die net nog aan de affiche zijn toegevoegd.
- vrijdag 7 november
La possibilité d'une île (film Michel Houellebecq), Sébastien Tellier, Gummbah, Benga,
Dimitri Van Zeebroeck (Hommage Berckmans), Kristien Hemmerechts, Tom Naegels,
Herman Brusselmans, Tijs Goldschmidt, Laïs en Lenski, T.Raumschmiere, The Grooms
- zaterdag 8 november
Tom Lanoye, Julian Barnes, Gummbah, Wim Helsen, The Germans + Pieter Ampe, V.O.,
A Place To Bury Strangers, Françoiz Breut, Metronomy, Radioclit, Mary & Me,
Dolores Bouckaert & Elke Boon
Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de site van De Nachten.
Link:
De Nachten website

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Why? en Volcano! live in Botanique op 5 november, Volcano ook in Paradiso en De Kreun

Op de MySpace van Why? kun je momenteel luisteren naar een onaards mooie cover van "Close To Me" van The Cure. Zelfs na 17 keer achter elkaar ben je dit liedje nog niet beu, durven we vermoeden. Deze Amerikanen houden van België. Ze kwamen hun meest recente album "Alopecia" al op verschillende plaatsen in ons land live voorstellen, en op 5 november komen ze nog eens naar de mooie Rotonde in de Botanique.
Het loont beslist de moeite om op tijd te komen en voorprogramma Volcano! mee te pikken. Deze Amerikaanse band met sterke ritmes en mooie melodieën vol vreemde trekjes speelt op 3 november in Paradiso en op 4 november in De Kreun. Op 5 november mogen ze openen voor Why? in de Botanique. Als Radiohead geen ingetogen muziek maakte, is de kans groot dat de groep zou klinken als Volcano!.
Voor tickets en verdere info verwijzen we jullie graag naar de sites van de zalen.
Links:
Why? MySpace
Volcano! Myspace
Volcano! officiële site
Botanique
Paradiso
De Kreun

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Coem, V.O. en Kiss The Anus Of A Black Cat begin oktober live in Vooruit

De goede Belgische groepen en artiesten zijn niet op 1 hand te tellen. Een willekeurige greep geeft ons Johnny Berlin, Team William, Balthazar, Freaky Age, Garcia Goodbye, Zender, Yuko, Coem, V.O. en Kiss The Anus Of Black Cat. Het voordeel van een klein land is dat je nooit enorm ver moet rijden om deze mensen aan het werk te zien.
Begin oktober is de Gentse Vooruit in elk geval een aangewezen plaats om Belgisch talent live aan het werk te zien. Op 02.10 krijgen we Coem en V.O. voorgeschoteld. We zagen beiden al aan het werk dit jaar, en dat was telkens een prettige ervaring. Coem haalde onze Pukkelpop Top 15 niet, maar dat zegt meer over de puike prestatie van de andere bands dan over Coem. In de goedgevulde Wablief-tent stonden Marc Wetzel en zijn grote bende vol overtuiging het beste van zichzelf te geven. De groep brengt melodieuze en herkenbare muziek, maar smeert er regelmatig een stevige laag verrassing door en schrikt er niet voor terug om een kluwen van stijlen te mixen. V.O. zagen we aan het werk in een uitverkochte AB als voorprogramma van Girls In Hawaii. Hoe het was, lees je in onze review, waar we met plezier nog eens naar linken.
Op 03.10 staat Kiss The Anus Of A Black Cat op de planken. Deze groep hebben we nog niet aan het werk gezien. Op hun nieuwe plaat "The Nebulous Dreams" gaat Kiss The Anus Of A Black Cat verder op het elan van hun vorige: donkere folk, uitgesponnen mantra’s en snedige pathos. Stef Heeren en co stellen hun cd voor op deze double bill met Guapo.
Links:
Coem MySpace
Onze review van het laatste album van Coem
V.O. MySpace
Onze review van V.O. in de AB
Kiss The Anus Of A Black Cat MySpace
Guapo MySpace
Vooruit

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

High Places live in Trix op 5 november

Met High Places ontvangt Trix een duo dat voor mij 1 van de grote openbaringen van 2008 is. In juni hadden we de eer om als 1 van de enigen in België hun CD "03/07-09/07" te reviewen. De groep speelde in die periode ook live in De Kreun, maar we vertrokken 's anderendaags op vakantie en zagen dit concert dus door onze neus geboord. We waren dan ook maar wat blij te zien dat High Places in november naar Trix komt.
High Places is een heus muzikaal experiment. Het duo uit Brooklyn is enorm gesteld op gelaagdheid en brengt dat tot uiting in de complexiteit van de ritmes en de gezangen die de muziek voortstuwen. Robert Barber staat aan een tafel vol elektronische apparatuur, Mary Pearson bedient zich van een hoog en kwetsbaar stemmetje. Het resultaat is een allesbehalve voor de hand liggende sound die bij momenten meditatieve zen-gevoelens doet oprispen.
Links:
High Places MySpace
Onze review van High Places "03/07-09/07" op gek Van Muziek
Trix

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

dinsdag 23 september 2008

War Child - Heroes, nieuwe album te koop vanaf 24 november, met onder meer The Kooks, Hot Chip en Duffy

War Child, een vereniging die zich inzet voor kinderen in oorlogsgebied, krijgt al enkele jaren regelmatig de steun van bekende artiesten. Om de zoveel tijd presenteert War Child een nieuw album waarvan de opbrengst volledig naar dit goede doel gaat.
Ook in 2008 komt er weer een nieuwe CD, die "Heroes" zal heten en vanaf 24 november in de winkels zou moeten liggen. John Squire stond weer in voor het artwork. De volledige tracklist is nog niet bekend, maar we weten wel al dat volgende artiesten deze covers hebben opgenomen voor dit project:
*Duffy - "Live And Let Die" van Paul McCartney
*Hot Chip - "Transmission" van Joy Division
*Beck - "Leopard-Skin Pill-Box Hat" van Bob Dylan
*The Kooks - "Victoria" van The Kinks
Meer nieuws volgt ongetwijfeld binnenkort, maar we kunnen nu al zeggen dat ook deze CD weer het nuttige aan het aangename zal koppelen, en dat het goede doel en de goede smaak weer hand in hand zullen gaan.
Link:
War Child officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Stem voor Team William in Road2Fame en ander kort nieuws

- Team William zit in de finale van Road2Fame op TMF. Wij vinden deze groep zo fantastisch dat we iedereen in België oproepen om FAME 3 te sms'en naar 3373. Hier klikken voor meer info. Team William beluisteren kan via deze link
- Radiohead verkoopt zes componenten van "Reckoner" op iTunes. Fans kunnen deze kopen om mee te doen aan de remixwedstrijd van dit nummer. De tijd van de gratis downloads is duidelijk even voorbij bij Radiohead. Hier klikken voor meer info
- Amanda Palmer heeft de video van "Guitar Hero" online gezet. Meegenieten kan via deze link
- Elbow zit op vrijdag 26 september in "Later With Jools Holland" op BBC 2 om 11.35pm Engelse tijd, dus half 1 's nachts bij ons.
- The Hot Melts hebben een nieuw nummer in hun player op MySpace gezet. Het heet "Marzena" en je kunt het tijdelijk gratis downloaden. Gewoon op download klikken in diezelfde player. Je komt er via deze link

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Collector's items van Editors, Subways, Ting Tings ea voor het goede doel en meer kort nieuws

- Op Ebay kun je momenteel bieden op collector's items van onder meer Editors, The Subways, The Ting Tings, Hadouken en Duffy ten voordele van Action Aid, een goed doel. Je kunt alle goede doel-veilingen van Ebay bekijken via deze link
- Coney Island Sound heeft een prachtige debuutsingle die "Introducing Mr Kellogg" heet en te koop is als 7" en als download. Verwacht je aan een verfrissende instrumentale mix van elektronica, folk, pianospeeltjes en fluit, die in de 2de helft erg dansbaar wordt. Hier klikken om te luisteren
- Samuel Markus laat weten dat zijn album "New Dawn" te koop zal zijn vanaf 30 september
- In Mezz Café kun je op zaterdag 27 september weer naar "De DJ Draait ... Indie". TBC Guerilla Disco zijn opnieuw de DJ's van dienst, met plaatjes van Yeah Yeah Yeahs tot Boys Noize en van Justice tot Blood Red Shoes. Meer info via deze link. De inkom is gratis
- Het album van Cajun Dance Party laat wat langer op zich wachten dan gepland. Om de fans te belonen voor hun geduld zet de groep gratis een demoversie van het nummer "Five Days" op hun officiële site. Hier klikken graag

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Studay 2008 op 25 september in Antwerpen met Vive La Fête, Johnny Berlin, Shameboy, Monica Electronica en meer

Op donderdag 25 september organiseert Antwerpen Studentenstad vzw voor de vijfde maal StuDay. Aansluitend op de officiële academische opening kunnen studenten van 14 tot 20 uur gratis terecht op de Gedempte Zuiderdokken voor een mix van live muziek, sport en tal van informatie- en cultuurstands.
De vijfde editie moet een feesteditie worden. Op de verschillende podia staan onder anderen Vive La Fête, Peter Vandeveire, Hotel Amigo (Jenne Decleir), The Subtitles en een surpriseact. Meteen na StuDay vertrekt een studentenparade van Studiant richting muziekclub Petrol waar rond 22 uur het slotfeest start met een optreden van onder meer Shameboy. Naast Petrol stellen verschillende andere cultuurhuizen hun deuren aan verlaagd tarief open voor de student.
Voor meer info verwijzen we jullie graag naar de officiële site van dit mooie evenement.
Link:
Studay 2008 officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

maandag 22 september 2008

LDN Radio kers op de taart van drukke week in Democrazy

Democrazy pakt deze week uit met enkele affiches om van te smullen. Op dinsdag 23 september is onze favoriete Belgische bende, Johnny Berlin, te gast in Minnemeers. Afsluitende groep die avond is Mauro And The Grooms, ook steeds een garantie voor een oerdegelijke set muziek. Andere namen die ook ten dans spelen of draaien zijn Manngold en DJ jasper.
Op 24 september kun je in Vooruit naar de Student Kick Off afterparty, met niet te versmaden shows van Shameboy, Urgent FM Allstars en Fredo & Thang. 2 dagen later laten we het initiatief even aan de harde mannen, met onder meer een afscheidsconcert van The Hellacopters.
Zaterdag 27 september wordt waarlijk een fijne avond in Minnemeers. Eerst kun je naar een Debonair label night, met de ultieme droommuziek (néé, geen slaapmuziek!) van Yuko, de meeslepende klanktapijten van Wixel en de prettig hypnotiserende spinsels van Superlijm. Daarna ben je zonder enige twijfel volledig relaxed en klaar om er helemaal in te vliegen op een indiefeestje zoals er in België en Nederland veel te weinig zijn. Herlinde, Peter en Sam van Shut Up And Dance By LDN Radio weten misschien niet hoe ze patatten moeten koken -of misschien ook wel- maar een zaal in vuur en vlam zetten, daar hebben ze geen problemen mee. Verwacht je aan een eclectische mix van indie kids als Kings Of Leon of MGMT, de electrorock van Klaxons of Justice en de popdeuntjes van Sugababes en Amy Winehouse.
Voor tickets of verdere info over al deze activiteiten verwijzen we jullie graag naar de site van Democrazy.
Links:
Democrazy officiële site
Democrazy MySpace

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Bodies Of Water - Darling, Be Here op 1 in Humo's Arriba!

Na het luidruchtige intermezzo vorige week, waarbij AC/DC en Metallica even de Arriba!-lijst kaapten, is het deze week weer aan de fijnzinnigheid en de inventieve melodie om de macht te grijpen. We hadden stiekem TV On The Radio op 1 verwacht met "Golden Age", dat van 5 naar 3 stijgt. Op 2 vinden we Nickel Eye met "Where the Cold Wind Blows (ft. Regina Spektor)", dat van 10 komt. Bodies Of Water maken met "Darling, Be Here" een sprong van 8 naar 1 en zijn minstens 1 week lang de enige echte koningen van de goede smaak in Arriba!-land.
Links:
De volledige Arriba!-lijst
Bodies Of Water MySpace
Nickel Eye MySpace
TV On The Radio MySpace

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Stemmen voor Garcia Goodbye, Zender & Johnny Berlin en ander kort nieuws

- Garcia Goodbye, vorige week ontdekt en de hemel ingeprezen door Indiestyle, maakt kans om bij Jim binnen te dringen in de Top 30 van Puur Belgisch. Onze tips voor deze week: Garcia Goodbye, Zender en Johnny Berlin. Wil jij ook meer indie in deze lijst? Stemmen kan via deze link
- Elbow meldt dat Laura Marling de support zal verzorgen tijdens de concerten in Oosterpoort, Watt en Effenaar op 13, 14 en 15 november
- Ozark Henry heeft door een samenwerking met Karin Clercq voor het eerst een lied opgenomen dat hij zong in het Frans. Benieuwd wanneer we dat te horen zullen krijgen
- J. Tillman heeft op Vashon Island een EP/DVD opgenomen en gefilmd met daarop 4 nummers: "Vacilando Territory", "Vessels", "Barter Blues" en "No Occasion". De titel van de EP, waarvan de release voorzien is voor een niet nader bepaalde datum in oktober, is "Isle Land"
- Seabear heeft zelf foto's gemaakt tijdens de laatste tour van de groep. Hier klikken om een kijkje te nemen

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Setlist The Futureheads Botanique 21 september

The Futureheads speelden gisterenavond in de Brusselse Botanique. Het verslag vond je hier eerder al, we geven je ook graag de setlist mee.
1. Walking Backwards
2. Broke Up The Time
3. Robot
4. Decent Days And Nights
5. Meantime
6. The City Is Here For You To Use
7. Work Is Never Done
8. Radio Heart
9. First Day
10. This Is Not The World
11. Skip To The End
12. Think Tonight
13. The Beginning Of The Twist
14. Hounds Of Love
15. Carnival Kids
16. Man Ray
Links:

zondag 21 september 2008

Verslag The Futureheads Botanique 21 september - Skip To The End? Nee, de rewindknop graag

The Futureheads stonden na Pukkelpop in onze Top 5 van beste optredens die we tijdens deze driedaagse hadden gezien. In de Botanique deden ze deze sterke set nog eens lichtjes over, met enkele liedjes erbij, en enkele anderen die er helaas tussenuit vielen. Geen "Yes, No" ditmaal om mee te beginnen, en ook niet verderop in de show, maar de sfeer zat er toch van bij de start goed in .
De Orangerie was tot onze grote verbazing slechts half gevuld. Singles als "The Beginning Of The Twist", "Walking Backwards" en "Radio Heart" kregen in België dan ook veel te weinig airplay. Live klonken deze nummers alweer lichtjes fantastisch, al deden ook "Hounds Of Love", "Decent Days And Nights", "Skip To The End" en nog wat anderen het verre van slecht. Op het podium staken The Futureheads opnieuw nóg meer energie in hun liedjes dan op CD en het publiek liet het zich duidelijk welgevallen. De moshende zatte Engelsen waren er, in tegenstelling tot een dikke maand geleden, niet bij deze keer, maar van stilstaan was er ook geen sprake.
Geloof het of niet, maar The Futureheads hadden nog nooit eerder in Brussel gespeeld. Dit was niet hun eigen keuze, maar die van hun vorige platenmaatschappij, die de groep meer richting States en Japan probeerde te pushen. Nu ze met Nul Records hun eigen label hebben opgericht, kiezen deze kerels uit Sunderland zelf waar ze willen spelen. Ze beloofden alvast vanaf nu veel vaker naar ons land af te zakken. Wij zullen er ongetwijfeld opnieuw bij zijn, en jullie hopelijk ook. Die Orangerie moet vol, neem dat van ons aan. We hebben het beste met je voor.
Graag vertellen we nog even dat de Botanique ook in de komende weken een paar fantastische groepen mag verwelkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Infadels, Blood Red Shoes of The Ting Tings? Voor een volledige kalender, tickets en meer info verwijzen we jullie graag naar de site van de zaal.
Links:
The Futureheads MySpace
The Futureheads officiële site
Botanique

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

Malibu Stacy - Marathon, een runner's high van 44 minuten

Malibu Stacy zette voor de opnames van "Marathon" de grote middelen in en dit heeft geloond. De CD namen ze op in Brooklyn onder leiding van Scott Norton (TV On The Radio, Coco Rosie) en voor de mix en de mastering haalden ze er nog wat ander knap volk bij.
"Hotel De Police" is een instrumental -tenzij je ooh la, ooh la la la en aaah ah ah tekst vindt- die de deur openslaat en je willens nillens meesleurt voor een tocht van bijna 3 kwartier extase. Hierbij krijg je meer dan voldoende afwisseling. "I Was Spartacus" is een vrolijke flierefluiter die je 's morgens op een zonovergoten terras meteen in de juiste stemming krijgt. Meestal ligt het tempo wat hoger en zijn groepen als The Libertines, The Cribs of The Killers niet ver uit de buurt. Malibu Stacy verstaat perfect de kunst om het beste van de 60's te mengen met hier en daar een koffielepel 80's en het betere werk van nu en daar een originele Luikse wafel mee te bakken. Zonder slagroom, dus je blijft er van smullen en je wordt niet dik, integendeel. Als kers op de wafel lijkt de zang vaak op de stem van 1 van mijn favoriete zangers aller tijden, John Watts van Fischer Z.
"Marathon" ligt vanaf maandag 22 september in de Belgische winkels. De Nederlandse release is voorzien voor begin 2009. De CD nu al bestellen via een Belgische site is zeker en vast de moeite waard. Malibu Stacy speelt de volgende maanden live in Brussel, Gent, Leuven, Antwerpen en andere Belgische steden. Check hun MySpace voor de precieze datums en plaatsen.
Ons oordeel: 4,5/5
Links:
Malibu Stacy MySpace
Malibu Stacy Facebook
Malibu Stacy officiële site

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop

zaterdag 20 september 2008

Razorlight live in Melkweg op 8 oktober, Travis op 10 december

Melkweg uit Amsterdam kondigt 2 optredens aan van bands die al jaren tot de grootheden van de Britse muziek behoren, en elk een nieuw album klaar hebben. Razorlight komt op 8 oktober "Slipway Fires" voorstellen. De release van de CD is pas voorzien voor begin november, dus dit is een buitenkansje om al kennis te maken met het nieuwe werk. De voorverkoop is vandaag al van start gegaan en we raden liefhebbers aan om niet te lang te aarzelen. Razorlight heeft al grotere zalen gevuld.
Het nieuwe album van Travis heet "Ode To J. Smith", en zou eind september in de winkels moeten liggen. Vanaf woensdag 24 september kun je kaartjes kopen voor het concert van de groep in Melkweg op 10 december. Voor meer info verwijzen we jullie graag naar de site van de zaal.
Links:
Razorlight MySpace
Razorlight officiële site
Travis MySpace
Travis officiële site
Melkweg

Klik hier voor Indiestyle, de nieuwe place to be voor fans van indie en britpop